Σελίδες

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Isicia Omentata


                                                                                                        
Μπιφτέκια από την αρχαία Ρώμη, 
μία ενδεικτική συνταγή των καθημερινών φαγητών 
που έτρωγαν οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι.

   Υλικά:

- 1/2 κιλό κιμά
- 1 μπαγκέτα που την έχουμε
   μουσκέψει σε άσπρο κρασί
- Λίγο λευκό κρασί
- Αλάτι
- 3 κ.σ. κουκουνάρι
- Λίγη λαδόκολλα
- φρέσκο πιπέρι


     Εκτέλεση :

1. Αναμειγνύουμε καλά τον κιμά με το ψωμί.
2. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το ζύμωμα του κιμά.
3. Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος πλάθουμε μπιφτεκάκια μέσα στα οποία
    ***βάζουμε τα κουκουνάρια.
4. Ψήνουμε σε αντικολλητικό ταψί στο φούρνο για 40΄ ή μέχρι να ροδίσουν.
5. Γαρνίρουμε με κάπαρη και κουκουνάρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου