Υλικά
-1/2 κιλό μακαρόνια χοντρά με τρύπα
-3/4 κιλού φέτα θρυμματισμένη
-8 αβγά χτυπημένα
-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-8 φύλλα χωριάτικα
-2 φλιτζάνια γάλα
-πιπέρι, λίγο αλάτι
Eκτέλεση-3/4 κιλού φέτα θρυμματισμένη
-8 αβγά χτυπημένα
-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-8 φύλλα χωριάτικα
-2 φλιτζάνια γάλα
-πιπέρι, λίγο αλάτι
-Βράζουμε τα μακαρόνια μέχρι να κρατάνε (al dente),
τα σουρώνουμε και τα ζεματίζουμε με ελαιόλαδο.
-Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με τα 6 αβγά χτυπημένα,
τη φέτα, αλάτι και πιπέρι.
-Απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί 4 φύλλα αλειμμένα ανάμεσα με ελαιόλαδο.
-Απλώνουμε πάνω τη μισή γέμιση μακαρονιών.
-Σκεπάζουμε τα μακαρόνια με άλλα 2 φύλλα επίσης αλειμμένα με ελαιόλαδο.
-Απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση μακαρονιών και καλύπτουμε
με 2 φύλλα αλειμμένα με ελαιόλαδο.
-Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
-Χτυπάμε τα υπόλοιπα 2 αβγά μαζί με το γάλα και περιχύνουμε
με το μείγμα την επιφάνεια της πίτας.
-Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
-Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε και τη σερβίρουμε.
----->Συνταγή: Νίκη Μηταρέα,
Styling: Elena Jeffrey,
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου,
Φωτογραφία: Παύλος Τσοκούνογλου
από : thecookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου