Σελίδες

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Μακαρονόπιτα χωριάτικη


Μακαρονόπιτα χωριάτικη

Υλικά
  -1/2 κιλό μακαρόνια χοντρά με τρύπα
-3/4 κιλού φέτα θρυμματισμένη
-8 αβγά χτυπημένα
-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-8 φύλλα χωριάτικα
-2 φλιτζάνια γάλα
-πιπέρι, λίγο αλάτι
Eκτέλεση

-Βράζουμε τα μακαρόνια μέχρι να κρατάνε (al dente), 
τα σουρώνουμε και τα ζεματίζουμε με ελαιόλαδο. 
-Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με τα 6 αβγά χτυπημένα, 
τη φέτα, αλάτι και πιπέρι. 
-Απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί 4 φύλλα αλειμμένα ανάμεσα με ελαιόλαδο. 
-Απλώνουμε πάνω τη μισή γέμιση μακαρονιών. 
-Σκεπάζουμε τα μακαρόνια με άλλα 2 φύλλα επίσης αλειμμένα με ελαιόλαδο. 
-Απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση μακαρονιών και καλύπτουμε 
με 2 φύλλα αλειμμένα με ελαιόλαδο. 
-Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια. 
-Χτυπάμε τα υπόλοιπα 2 αβγά μαζί με το γάλα και περιχύνουμε 
με το μείγμα την επιφάνεια της πίτας. 
-Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει. 
-Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε και τη σερβίρουμε.



----->Συνταγή: Νίκη Μηταρέα, 
Styling: Elena Jeffrey, 
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, 
Φωτογραφία: Παύλος Τσοκούνογλου

 από : thecookbook.gr


 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου