Σελίδες

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Κέικ σοκολάτας *ψυγείου




ΥΛΙΚΑ

250 γραμ βούτυρο μαργαρίνη
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
5 αυγά ολόκληρα
βανίλια, κανέλα, γαρίφαλο από λίγο
1 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι κονιάκ
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζάνι κουάκερ
3 φλιτζάνια αλεύρι
3/4 φλιτζανιού κακάο
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
120 γραμ κουβερτούρα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν, 

προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, το πορτοκάλι, το γάλα, το κονιάκ, 
τα μυρωδικά και τέλος όλα τα στέρεα υλικά ανακατεμένα.

-Τη κουβερτούρα τη λιώνουμε στο τέλος σε μπεν μαρί μόνη της.
Βουτυρώνουμε φόρμα του κέικ κ την αλευρώνουμε, 

ρίχνουμε το μίγμα μέσα και ψήνουμε 
σε προθερμασμένο φούρνο 170β για μια ώρα περίπου.
-Αναποδογυρίζουμε το κέικ σε πιατέλα και αλείφουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.

Το βάζουμε στο ψυγείο και από εκεί το σερβίρουμε παγωμένο.
*ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΛΑΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΞΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΠΟΥ ΣΠΑΕΙ
  Θα το λατρέψετε, ελαφρύ με μια δροσιά, 

  και συνάμα τη γοητεία της σοκολάτας!!!


--->  Νίκη Μερκούρη-Chef

πηγή :www.lookabout.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου