Σελίδες

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Κιμαδοσπανακόπιτα με τραγανό φύλλο



recipe image


mageirikesdiadromes.gr


Για τον κιμά:
  •     1/2 κ. κιμά μοσχαρίσιο,
  •     1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
  •     2 σκελίδες σκόρδο,
  •     400 γρ. ντοματάκια ή 3-4 φρέσκες ντομάτες σε μικρά κυβάκια,
  •     αλατοπίπερο,μοσχοκάρυδο,
  •     1 φλ. του καφέ λάδι,
  •     1 κύβο ζωμό κρέατος.
  Για το σπανάκι:
  •     400 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο,
  •     100 γρ. γραβιέρα,
  •     50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη,
  •     100 γρ τυρί κρέμα,
  •     1 αυγό ελαφρά χτυπημένο.
  •     λάδι για τα φύλλα,
  •     8 φύλλα κρούστας για πίτες.
Οδηγίες
  1. Για τον κιμά. ζεσταίνουμε το λάδι και τον σοτάρουμε,ρίχνουμε το κρεμμύδι και σκόρδο,προσθέτουμε τις ντομάτες,αλατοπίπερο,μοσχοκάρυδο,βράζουμε σε μέτρια φωτιά να δέσει η σάλτσα του.
  2.  Για το σπανάκι,το ζεματάμε σε βραστό νερό 5 λεπτά,το στραγγίζουμε καλά,αφήνουμε να κρυώσει και το χοντροκόβουμε.
  3. Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα τυριά,το σπανάκι και το αυγό,ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
  4. Βουτυρώνουμε καλά ένα μέτριο ταψί και ρίχνουμε τον κιμά,απάνω στρώνουμε το σπανάκι ομοιόμορφα.
  5. Λαδώνουμε καλά 4 φύλλα και τα στρώνουμε πάνω στη γέμιση,τα τελευταία 4 φύλλα τα βάζουμε λαδωμένα απάνω χωρίς να τα απλώσουμε,τα τσαλακώνουμε να έχουμε αυτό την ωραία εμφάνιση της πίτας.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για μισή ώρα ή έως ότου να ροδίσουν πολύ καλά τα φύλλα.
                                                 
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ έστρωσα στο ταψί μου πρώτα φέτες τυρί 
να κάνει κρούστα και μετά έριξα τον κιμά και το σπανάκι.
Η συνταγή εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου