Σελίδες

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

... μερικά μικρά..γνωστά ή άγνωστα μυστικά γιά τήν μακαρονάδα ΜΑΣ...




- Να προσθέσουμε διάφορα μυρωδικά στο νερό που θα βράσουν τα μακαρόνια
- Στο νερό που ήδη βράζει να προσθέσουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο, 
ώστε να μην κολλήσουν και μη χρειαστεί να τα βουτυρώσουμε αργότερα.
- Στο νερό που ήδη βράζει, να προσθέσουμε μία κουταλιά της σούπας αλάτι .
- Ενώ κοντεύουν να βράσουν τα μακαρόνια, να πάρουμε ένα φλιτζάνι από το νερό που βράζει 
και να το ρίξουμε στα πιάτα που θα σερβίρουμε. 
Το νερό αυτό θα το χύσουμε πριν σερβίρουμε τα μακαρόνια. 
Μ’ αυτόν τον τρόπο τα μακαρόνια θα διατηρούνται για πολύ ώρα ζεστά, 
λόγο της θερμοκρασίας που έχει αποκτήσει το πιάτο .
- Ακόμα σημαντικό για να μην κολλάνε-λασπώνουν τα ζυμαρικά, είναι 
αφού βγάλουμε την κατσαρόλα με τα ζυμαρικά από τη φωτιά να χύσουμε λίγο ζεστό νερό 
και να προσθέσουμε λίγο κρύο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου