
- Πλένω, στραγγίζω και καθαρίζω 300 γρ. άγρια ραδίκια.
- Ψιλοκόβω 2 κρεμμύδια και.....
3 φέτες μπέικον και τα σοτάρω ελαφρώς,
σε ένα τηγάνι, στο λίπος του μπέικον.
Τα αφήνω στην άκρη.
-Κόβω 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί σε κυβάκια.
- Λιώνω 1 σκελίδα σκόρδο στο γουδί και το αναμειγνύω με 1-2 κ.σ. έ.π.
ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο.
Ανακατεύω τα κυβάκια του ψωμιού με το μείγμα, τα αραδιάζω σε μια
λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα ψήνω στον φούρνο,
σε μέτρια ένταση, ώσπου να ροδίσουν.
- Πασπαλίζω με λίγο θαλασσινό αλάτι και αφήνω στην άκρη.
*Ετοιμάζω μια γαλλική βινεγκρέτ, χτυπώντας σε ένα μπολ
- 1 κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας μου με λίγο αλάτι και
- προσθέτοντας σταδιακά 6 κ.σ. σπορέλαιο και 2 κ.σ. ξίδι.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνω 1 φλ. νερό, λίγο αλάτι και 1 κ.σ. ξίδι
και τα αφήνω να έρθουν σε βρασμό.
Χαμηλώνω τη φωτιά, ρίχνω μέσα 2 αβγά (τα έχω σπάσει προηγουμένως
χωριστά σε 2 μπολάκια) και τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα έπειτα από
2-3 λεπτά, φροντίζοντας να είναι μελάτα.
- Σε μια σαλατιέρα ανακατεύω τα ραδίκια με τη βινεγκρέτ,
τα σοταρισμένα κρεμμύδια,
το μπέικον
τα κρουτόν κ
βάζω επάνω τα αβγά ποσέ.
Κατά το σερβίρισμα τα μελάτα αβγά θα ανακατευτούν
με τα υπόλοιπα υλικά.
Πασπαλίζω προαιρετικά με 150 γρ. κατσικίσιο τυρί σε μικρά κομμάτια.
(υλικά για 4 άτομα).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου