Σελίδες

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ένα πολύ ωραίο ορεκτικό...Πίτα με αμπελόφυλλα, γιούρτι και μυρωδικά... *από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

Φωτογραφία: Πίτα με αμπελόφυλλα, γιαούρτι και μυρωδικά
http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/pita-me-ampelofylla-gioyrti-kai-myrodika.html

συστατικά :

750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2/3 φλιτζανιού καλαμποκάλευρο ή....
σιμιγδάλι ψιλό
- 2/3 φλ. ψιλοκομμένο άνηθο
- 2/3 φλ. ψιλοκομμένο δυόσμο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- ½ κουταλάκι πιπέρι
- 1 κ.αλάτι
- 25-30 φρέσκα αμπελόφυλλα ή σε άλμη
- 1/4 φλιτζανιού λάδι.

οδηγίες :

Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το καλαμποκάλευρο ή το σιμιγδάλι.    
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το δυόσμο, το πιπέρι, 
το αλάτι, ανακατεύουμε πολύ καλά
- Αλείφουμε καλά με λάδι ένα πυρέξ περίπου 22 Χ 23 εκ. 
και απλώνουμε στον πάτο και τα τοιχώματα τα μισά αμπελόφυλλα.
- Αλείφουμε καλά με λάδι τα αμπελόφυλλα και αδειάζουμε μέσα 
το μείγμα του γιαουρτιού.
- Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα αμπελόφυλλα και τα αλείφουμε 
με αρκετό λάδι.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 45 λεπτά περίπου.
- Τρυπάμε με μαχαίρι στο κέντρο,αν βγαίνει το μαχαίρι καθαρό, 
η πίτα μας είναι έτοιμη.
- Αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά και την κόβουμε.

*Τρώγεται πολύ ευχάριστα και κρύα!εγώ την έψησα 
  σε φόρμα του κέικ.mageirikesdiadromes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου