
Υλικά
- - Βούτυρο 250 γρ μαργαρίνη μαλακή σε.... θερμοκρασία δωματίου
- - Άχνη ζάχαρη 1 ποτήρι νερού
- - Σιμιγδάλι ψιλό 4 κουταλιές της σούπας
- - Καρύδα 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη
- - Αυγά 2
- - Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 ποτήρια περίπου
- - Βανίλια 1
- - Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- - Φουντούκια ή φιστίκια αιγίνης για από πάνω
Για το σιρόπι
- Ζάχαρη 3 ποτήρια
- Νερό 4 ποτήρια
- Λεμόνι 1 μικρό τον χυμό του
Οδηγίες
Βάζουμε το μαλακό βούτυρο στο μπολ, την άχνη, το σιμιγδάλι, την καρύδα,
τα αυγά, το μπέικιν, την βανίλια και ανακατεύουμε λίγο και συμπληρώνουμε
το αλεύρι όχι όλο μαζί, όσο πάρει μέχρι να μην κολλάει στα χέρια η ζύμη.
Το ζυμώνουμε ώστε να είναι μαλακή η ζύμη.
Τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια όχι πολύ μεγάλα γιατί φουσκώνουν
και τα στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί σε απόσταση να μην κολλήσουν
και στο κέντρο βάζουμε 1 φουντούκι ή 1 αιγίνης και το πιέζουμε λίγο.
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιώμενο με λίγο λάδι και τα ψήνουμε
στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Τα σιροπιάζουμε ως εξής : τα σιροπιάζουμε ζεστά και το σιρόπι χλιαρό.
πηγή : chefoulis.gr
τα αυγά, το μπέικιν, την βανίλια και ανακατεύουμε λίγο και συμπληρώνουμε
το αλεύρι όχι όλο μαζί, όσο πάρει μέχρι να μην κολλάει στα χέρια η ζύμη.
Το ζυμώνουμε ώστε να είναι μαλακή η ζύμη.
Τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια όχι πολύ μεγάλα γιατί φουσκώνουν
και τα στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί σε απόσταση να μην κολλήσουν
και στο κέντρο βάζουμε 1 φουντούκι ή 1 αιγίνης και το πιέζουμε λίγο.
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιώμενο με λίγο λάδι και τα ψήνουμε
στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Τα σιροπιάζουμε ως εξής : τα σιροπιάζουμε ζεστά και το σιρόπι χλιαρό.
πηγή : chefoulis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου