Υλικά :
*για 4 μερίδες
ή *170ml σάλτσας πέστο
- 1/4 φλυτζ. ελαιόλαδο
- 1-2 σκελ. σκόρδο
- 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
- 2 κουτ. κουκουνάρια
-1 φλυτζ. φρέσκα φυλλαράκια βασιλικού...
*πατημένα σφιχτά ώστε να χωράει πολλά .
- φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα *100 γραμμάρια περίπου
πως την φτιάχνουμε :
- Ξεπλένετε καλά το βασιλικό, πετάτε τα κοτσάνια, και τον σουρώνετε.
- Πατήστε τα φυλλαράκια του βασιλικού καλά μέσα στο φλυτζάνι ώστε να χωρέσει
όσο πιο πολλά γίνεται.
Βάζετε στο μπλέντερ τα κουκουνάρια, το βασιλικό, το σκόρδο και το αλάτι.
Τα χτυπάτε στο μπλέντερ και σιγά σιγά προσθέτετε και το λάδι αργά και σταθερά,
μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και τα κουκουνάρια να είναι ψιλοκομμένα.
- Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπωλ και προσθέτετε και την τριμμένη παρμεζάνα.
- Ανακατεύετε καλά.*πρέπει να είναι σαν κρέμα
*Η σάλτσα αλ πέστο είναι έτοιμη.
Μπορείτε να τη φυλάξετε - ή μέρος της που δε θα χρησιμοποιήσετε -
σε ένα αεροστεγές σκεύος καλύπτοντάς τη πρώτα με ένα ελαφρύ στρώμα ελαιόλαδου.
* Διατηρείται στο ψυγείο γύρω στη 1 βδομάδα.
Οταν θα τη χρησιμοποιήσετε ξανά, θα την βγάλετε από το ψυγείο ώστε να είναι
σε θερμοκρασία δωματίου και όχι παγωμένη.
Πού την χρησιμοποιείτε:
- Την περιχύνετε σε ζεστά, βουτυρωμένα ζυμαρικά
και τα ανακατεύετε πολύ καλά για να πάει παντού η σάλτσα.
- Προαιρετικά, ρίχνετε στα μακαρόνια τριμμένη παρμεζάνα
και μια κουταλιά ζεστό νερό
* Γαρνίρετε με 1-2 φυλλαράκια βασιλικού.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
*για 4 μερίδες
ή *170ml σάλτσας πέστο
- 1/4 φλυτζ. ελαιόλαδο
- 1-2 σκελ. σκόρδο
- 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
- 2 κουτ. κουκουνάρια
-1 φλυτζ. φρέσκα φυλλαράκια βασιλικού...
*πατημένα σφιχτά ώστε να χωράει πολλά .
- φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα *100 γραμμάρια περίπου
πως την φτιάχνουμε :
- Ξεπλένετε καλά το βασιλικό, πετάτε τα κοτσάνια, και τον σουρώνετε.
- Πατήστε τα φυλλαράκια του βασιλικού καλά μέσα στο φλυτζάνι ώστε να χωρέσει
όσο πιο πολλά γίνεται.
Βάζετε στο μπλέντερ τα κουκουνάρια, το βασιλικό, το σκόρδο και το αλάτι.
Τα χτυπάτε στο μπλέντερ και σιγά σιγά προσθέτετε και το λάδι αργά και σταθερά,
μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και τα κουκουνάρια να είναι ψιλοκομμένα.
- Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπωλ και προσθέτετε και την τριμμένη παρμεζάνα.
- Ανακατεύετε καλά.*πρέπει να είναι σαν κρέμα
*Η σάλτσα αλ πέστο είναι έτοιμη.
Μπορείτε να τη φυλάξετε - ή μέρος της που δε θα χρησιμοποιήσετε -
σε ένα αεροστεγές σκεύος καλύπτοντάς τη πρώτα με ένα ελαφρύ στρώμα ελαιόλαδου.
* Διατηρείται στο ψυγείο γύρω στη 1 βδομάδα.
Οταν θα τη χρησιμοποιήσετε ξανά, θα την βγάλετε από το ψυγείο ώστε να είναι
σε θερμοκρασία δωματίου και όχι παγωμένη.
Πού την χρησιμοποιείτε:
- Την περιχύνετε σε ζεστά, βουτυρωμένα ζυμαρικά
και τα ανακατεύετε πολύ καλά για να πάει παντού η σάλτσα.
- Προαιρετικά, ρίχνετε στα μακαρόνια τριμμένη παρμεζάνα
και μια κουταλιά ζεστό νερό
* Γαρνίρετε με 1-2 φυλλαράκια βασιλικού.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου