Υλικά
*Για τη ζυμη -1 συνταγή για βάση πίτσας, (βλ. συνταγή "Εύκολη" βάση πίτσας) -λίγο αλεύρι για το ταψί -λίγο ελαιόλαδο για ράντισμα *Για τη γέμιση -100 γρ. μπέικον κομμένο σε κυβάκια, ή μικρά κομμάτια... -6 μανιτάρια λευκά, ή 1 πορτομπέλο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες -1 μπάλα μοτσαρέλα κομμένη σε λεπτές φέτες -100 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα -1/2 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες -1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο -1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο -πιπέρι φρεσκοτριμμένο |
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το μπέικον
μαζί με το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά.
μαζί με το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά.
Ανοίγουμε το ζυμάρι σε αλευρωμένο πάγκο στην κουζίνα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και αλευρώνουμε
ελαφρά ένα ρηχό ταψί.
ελαφρά ένα ρηχό ταψί.
Βάζουμε το ζυμάρι στο ταψί και πάνω του μοιράζουμε τη μοτσαρέλα.
Θρυμματίζουμε την γκοργκοντζόλα και την τοποθετούμε
στα κενά της μοτσαρέλας.
στα κενά της μοτσαρέλας.
Απλώνουμε πάνω στο τυρί το μπέικον και το κρεμμύδι, πασπαλίζουμε με
το θυμάρι και τοποθετούμε τις φέτες του μανιταριού πάνω
σε όλη την επιφάνεια.
σε όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να πάρει καλό χρώμα η πίτσα
και να λιώσουν καλά τα τυριά.
και να λιώσουν καλά τα τυριά.
Τη βγάζουμε από τον φούρνο, προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι, την κόβουμε και τη σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου