Σελίδες

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

المقاومة الفلسطينية - Κοινή ανακοίνωση όλων των οργανώσεων της Παλαιστινιακής Αντίστασης



Πέμπτη, 28 Αυγούστου

Ηταν γύρω στις 8:30 το βράδυ της Τετάρτης, όταν πάνω στα ερείπια ενός βομβαρδισμένου σπιτιού στη Σουτζάγια στήθηκαν τα μικρόφωνα των τηλεοπτικών συνεργείων και τα μεγάφωνα ανακοίνωσαν ότι θα...
εμφανιστεί ο Αμπού Ομπάιντα μαζί με εκπροσώπους όλων των οργανώσεων της Παλαιστινιακής Αντίστασης. Το συγκεντρωμένο πλήθος ξέσπασε σε πανηγυρισμούς.

  
Οι μαχητές εμφανίστηκαν ξαφνικά, λες και βγήκαν από κάποιο ασανσέρ ανάμεσα στα χαλάσματα. Αφού κατάφεραν να διευθετηθούν στο χώρο (κάθε εκπρόσωπος είχε μια συνοδεία μαχητών και αρχικά ήθελαν να μείνουν όλοι πάνω, πράγμα που ήταν ανέφικτο), ο Αμπού Ομπάιντα, εκπρόσωπος Τύπου των Ταξιαρχιών Ιζεντίν αλ-Κασάμ, στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς, περιστοιχιζόμενος από εκπροσώπους όλων των άλλων ένοπλων σχηματισμών, οι οποίοι έφεραν τη χαρακτηριστική κορδέλα με τα χρώματα και τα διακριτικά της οργάνωσής τους, διάβασε την κοινή ανακοίνωση που είχαν συντάξει. Οταν τελείωσε το διάβασμα της ανακοίνωσης, οι αντάρτες εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού, όπως ακριβώς είχαν εμφανιστεί.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης, σε δική μας μετάφραση από τα αραβικά.
ΚΟΙΝΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ
Από όλες τις οργανώσεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης, στο όνομα του θεού:
Αυτή η ανακοίνωση δεν είναι η ανακοίνωση της νίκης. Το ραντεβού μας με τη νίκη θα γίνει σύντομα και θα γίνει στο προαύλιο του Αλ-Ακσα (σ.σ. το ισλαμικό τέμενος στην Ιερουσαλήμ). Είναι μια ανακοίνωση που γίνεται κατά τη διαδρομή προς την τελική νίκη.
Αυτή η νίκη δεν είναι πρωτίστως νίκη της Αντίστασης, αλλά νίκη της κάθε μάνας που θηλάζει το παιδί της για να γίνει παλικάρι, αντάρτης, έτοιμος να θυσιαστεί.
Είναι νίκη κάθε αδερφής, κάθε θυγατέρας, κάθε συζύγου, που είδε τον αδερφό της, τον σύζυγό της, το γιο της, τον πατέρα της να πηγαίνει να αντιμετωπίσει τον εχθρό, ξέροντας ότι μπορεί να μη γυρίσει, και τον ώθησε στο καθήκον χωρίς δισταγμό.
Είναι νίκη όλων των παιδιών, των ηλικιωμένων, των γυναικών, που δέχτηκαν δεκάδες χιλιάδες τόνους εκρηκτικών από τα αεροπλάνα της κατοχής, που είδαν τα σπίτια τους να γκρεμίζονται πάνω στα κεφάλια τους.
Οι ηγέτες του εχθρού νόμιζαν πως μ’ αυτό τον τρόπο θα τους κάνουν να λυγίσουν την Αντίσταση. Αλλά απ’ αυτόν τον κόσμο δεν ακούστηκε παρά μόνο η φράση: «αφηνόμαστε στα χέρια του θεού». Κι όταν ξεπρόβαλαν κάτω από τα ερείπια, φώναζαν μόνο: «εμείς είμαστε με την Αντίσταση», απαιτώντας από την Αντίσταση να είναι πιο σκληρή και να πάρει ό,τι χρειαστεί: τα παιδιά του λαού, τα σπίτια, το αίμα του.
Αυτή η μεγάλη νίκη είναι νίκη των μαρτύρων, νίκη των τραυματιών, νίκη των ακλόνητων ηρώων που δημιούργησαν ένα μύθο.
Είναι πρώτα-πρώτα νίκη όλων αυτών.
Απευθύνουμε στρατιωτικό χαιρετισμό σε όλα τα παιδιά, τις γυναίκες, τους άνδρες, τους ηλικιωμένους του λαού μας.
Απευθυνόμαστε στο λαό, στην ούμα (σ.σ. κοινότητα των μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο), στους ελεύθερους ανθρώπους όλου του κόσμου και τους λέμε: οι πανηγυρισμοί του λαού μας, με τους εκατοντάδες χιλιάδες που διαδήλωσαν στα χωριά, στις πόλεις, στους καταυλισμούς, στη διασπορά, δείχνουν το μέγεθος της νίκης που πέτυχαν οι μαχητές και οι αντιστασιακοί του λαού μας.
Ο λαός μας κατάλαβε αυτό που η Αντίσταση ήθελε να σπείρει στη συνείδησή του. Οτι δεν είμαστε αδύναμοι. Οτι η νίκη θα είναι δική μας. Οτι την κρατάμε ανάμεσα στα δάχτυλά μας. Οτι το ραντεβού μας είναι στο Αλ-Ακσα. Οτι η επιστροφή των προσφύγων είναι πιο κοντά απ’ όσο νομίζουν και οι πιο αισιόδοξοι. Οτι ο εχθρός και ο στρατός του, οι επίλεκτες μονάδες του, δεν είναι παρά ένα μεγάλο ψέμα. Γι’ αυτό, με τη βοήθεια του θεού, τους μαυρίσαμε τα πρόσωπα.
Και εμείς και ο λαός μας ζήσαμε για πολύ καιρό αυτά που λέγονται ορφάνια, διώξεις, αδικίες, βάσανα. Σήμερα, από τη Γάζα της αντίστασης και της νίκης, στέλνουμε σε όλο τον κόσμο το μήνυμα ότι δεν είμαστε πια ορφανοί. Τα ορφανά μεγάλωσαν και ωρίμασαν, έγιναν μαχητές της Αντίστασης. Και δε θα δώσουν σε κανένα το δικαίωμα να τους υποτιμήσει. Οποιος νομίζει ότι τα πράγματα θα επιστρέψουν στο παρελθόν θα πληρώσει το διπλό τίμημα. Τα παιδιά της Γάζας, της Δυτικής Οχθης, της διασποράς θα τρίψουν στο χώμα τη μούρη του αλαζόνα εχθρού.
Δεν βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να απαριθμήσουμε όλες τις πλευρές της νίκης. Αυτό δεν είναι δική μας δουλειά. Το αφήνουμε στους στρατιωτικούς και στρατηγικούς αναλυτές. Ειπώθηκαν και θα ειπωθούν πολλά συμπεράσματα και αναλύσεις γι’ αυτή τη μάχη, σε σχέση με την παλαιστινιακή υπόθεση, σε σχέση με τη διαδρομή και το έργο προς την απελευθέρωση, σε σχέση με τις γεωστρατηγικές αλλαγές και τις αλλαγές στο συσχετισμό δυνάμεων στην περιοχή και σ’ όλο τον κόσμο.
Εμείς θα μείνουμε στο πιο σημαντικό και πιο εμφανές σε όλους συμπέρασμα, το οποίο είναι η ένωση όλων των Παλαιστίνιων πίσω από την Αντίσταση. Ο τερματισμός των διαφονιών και των διασπάσεων. Η αντίσταση μάς ενώνει και βάζει τέρμα στις διαφωνίες μας.
Αυτή είναι η μεγαλύτερη κατάκτησή μας σ’ αυτή τη μάχη. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή που ο λαός μας δε θα επιτρέψει σε κανέναν από τώρα και στο εξής να την παραβιάσει. Θα κοιτάζει με μισό μάτι και με υποψία όποιον προσπαθήσει να γυρίσει στο παρελθόν. Τέρμα στις διαφωνίες και τις διασπάσεις σ’ αυτό το θέμα (σ.σ. της αντίστασης). Τέρμα στην ανταλλαγή κατηγοριών, στην άρνηση ευθυνών. Από σήμερα κανένας δεν έχει δικαίωμα να γυρίσει στο επώδυνο παρελθόν. Πρέπει όσο πιο γρήγορα γίνεται ο καθένας να κάνει βήματα αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του μπροστά στον σπουδαίο λαό μας, για να καταπραΰνει τον πόνο του, να περιθάλψει τις πληγές του, να τον συνδράμει.
Σήμερα, υπό τη σκέπη της μεγάλης νίκης, μετά από μια τιτάνια μάχη που έδωσαν ο λαός μας με την Αντίστασή του, οι ηγέτες της παλαιστινιακής πολιτικής και της Αντίστασης είναι υποχρεωμένοι να επαναξιολογήσουν τη δουλειά που έγινε στην προηγούμενη φάση σε όλες τις πλευρές της.
Τα όργανα της εθνικής πολιτικής χρειάζονται γενική αναδιοργάνωση. Δεν υπάρχουν πια χρονικά περιθώρια για να μη λειτουργούν οι υπηρεσίες ή για να μείνουν όπως ήταν, υλοποιώντας διακρίσεις μέσα στο λαό και τις οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων της Αντίστασης. Πρέπει να καταβληθεί μεγάλη και άμεση προσπάθεια για την αναδιοργάνωση των εθνικών θεσμών, ώστε να μπορούν να εκπροσωπούν αυτό το λαό όσο καλύτερα γίνεται, να μπορέσουν να αναλάβουν την ευθύνη της εθνικής υπόθεσης και να υλοποιήσουν τους στόχους, τις ελπίδες και τα όνειρα για τα οποία ο λαός μας θυσιάζει τα πάντα.
Επίσης, για να υλοποιηθούν αυτοί οι στόχοι, πρέπει να επαναξιολογηθεί σε συλλογικό εθνικό επίπεδο η δουλειά της εθνικής αντίστασης. Μετά απ’ αυτή τη μάχη έγινε ολοφάνερο ότι δεν φτάνει μόνο η πολιτική και η διαπραγμάτευση με τον εχθρό για να κατακτήσουμε τα δικαιώματά μας και να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Πρέπει να τα επιβάλλεις στον εχθρό, ο οποίος δεν καταλαβαίνει παρά μόνο τον τρόπο με τον οποίο του μίλησε η Γάζα τις προηγούμενες μέρες. Οι πολιτικοί ηγέτες πρέπει να είναι βέβαιοι ότι έχουν πίσω τους ένα σπουδαίο λαό, μια δυνατή Αντίσταση και ήρωες μαχητές. Από σήμερα, οι ηγέτες του εχθρού δεν πρέπει ν’ αφήνονται να μας εκβιάζουν, αλλά να μας αντιμετωπίζουν ισότιμα.
Στον εχθρό λέμε: δε θ’ αντιμετωπίσεις μόνο αυτά που είδες, αλλά περισσότερα.
Απευθυνόμαστε στον περήφανο παλαιστινιακό λαό, στον αραβικό και ισλαμικό κόσμο: η Γάζα νίκησε, η Αντίστασή της νίκησε, ο λαός της νίκησε.
Η Γάζα νίκησε, γιατί απέθεσε την ήττα στο κατώφλι του εχθρικού στρατού και τον έκανε να υποχωρήσει πανικόβλητος με την κάλυψη του σκοταδιού, κάτω από τα πυρά και τις ρουκέτες των αλ-Κασάμ και της Αντίστασης.
Νίκησε η πολιορκημένη Γάζα, νίκησε η κραταιά Αντίστασή της, γιατί χτύπησε στα βάθη της σιωνιστικής οντότητας, απαντώντας στην εισβολή. Η Γάζα είπε στην κατοχή: δε θα έχεις ασφάλεια σε κανένα σημείο της γης μας. Η Γάζα ανάγκασε δεκάδες χιλιάδες εποίκους εγκατεστημένους βίαια στην παλαιστινιακή γη να μεταναστεύσουν και ανάγκασε έξι εκατομμύρια μέχρι τα βάθη της Παλαιστίνης να κλειστούν στα καταφύγια.
Η Γάζα και η Αντίστασή της νίκησαν, γιατί κατάφεραν να κάνουν αυτό που δεν κατάφεραν μεγάλοι στρατοί. Επέβαλαν στον εχθρό να υποχωρήσει. Διατάραξαν ολόκληρο το σύστημα ασφάλειας του εχθρού, στην ξηρά, τη θάλασσα και τον αέρα. Πήραν την πρωτοβουλία από τον εχθρό και δεν του άφησαν κανένα τακτικό ή στρατηγικό κέρδος. Ετριψαν στο χώμα τη μούρη εκείνων που η αλαζονεία τους σφυρηλατούνταν επί δεκαετίες στα ΜΜΕ και στα εργαστήρια του ψυχολογικού πολέμου.
Η Γάζα νίκησε, γιατί οδήγησε σε αποτυχία εκείνους που ποντάρισαν στον αποκλεισμό της Αντίστασης από το λαό, στη διάσπαση και το αδυνάτισμά της, όπως εκτιμούσε ο εχθρός. Εκείνους που βοήθησαν τον εχθρό και περίμεναν την ψεύτικη νίκη του.
Η Γάζα νίκησε, γιατί οδήγησε σε κατάρρευση τη στρατηγική πολέμου των σιωνιστών. Την τσαλαπάτησε για πάντα. Διέλυσε το μύθο του ανίκητου του δυνατότερου σιωνιστικού στρατού, εξευτελίζοντάς τον στα μάτια όλου του κόσμου. Αντιμετώπισε στα ίσα τον εχθρό, παρά τον δυσμενέστατο συσχετισμό πολεμικών εξοπλισμών. Είπε στον εχθρό: στις γραμμές μας δεν υπάρχει θέση για τον αδύναμο Αραβα που παραδίνεται, αυτόν που του υπαγορεύεις τι να κάνει και τον υποτάσσεις. Εμείς είμαστε άνθρωποι που πιστεύουν στο λαό τους και στο δίκιο του αγώνα του και προς τον εχθρό μας χρησιμοποιούμε μόνο τη γλώσσα που καταλαβαίνει, τη γλώσσα της δύναμης και της ισότητας.
Η Γάζα και η Αντίστασή της νίκησαν, γιατί το σύστημα ασφάλειας και μυστικών υπηρεσιών του εχθρού, που έλεγε πως διαθέτει «τράπεζα» στόχων, αποδείχτηκε γυάλινο. Τελικά, η «τράπεζα» στόχων του Γιαλόν ήταν οι παιδικές χαρές και τα σπίτια των αμάχων, τα σχολεία της UNRWA, τα τζαμιά, τα νοσοκομεία και τα δημόσια ιδρύματα.
Από την άλλη, η «τράπεζα» στόχων της Αντίστασης ήταν τα στελέχη των επίλεκτων δυνάμεων του σιωνιστικού στρατού, τα τανκς Μερκάβα, οι στρατιωτικές βάσεις, οι στρατιώτες και τα οπλικά τους συστήματα και τα στρατιωτικά αεροδρόμια.
Η Γάζα νίκησε, γιατί έφερε ξανά την ελπίδα σε ενάμισι δισεκατομμύριο Αραβες και μουσουλμάνους. Ο δρόμος για την Αλ-Κουντς ανοίγει όταν υπάρχει πίστη και σηκώνονται τα μανίκια για να γίνουν οι σωστές προετοιμασίες.
Η Γάζα νίκησε με τα παιδιά, τις γυναίκες και τους άνδρες της, γιατί αντιστάθηκε επί 51 μέρες και νύχτες μπροστά στο δυνατότερο στρατό κατοχής στη Μέση Ανατολή.
Η Γάζα και η Αντίστασή της νίκησαν, γιατί ο λαός αποφάσισε να είναι ενωμένος γύρω από την Αντίσταση, να μείνει σταθερός στα αιτήματα και τους όρους της, γιατί την αγκάλιασε και θυσιάστηκε γι’ αυτή. Γιατί η Αντίσταση μπόρεσε να συνενώσει όλες τις παρατάξεις, να τις ενώσει σ’ ένα ενιαίο σώμα για ν’ αντισταθούν και να αποκρούσουν την εισβολή. Γιατί δεν ακούστηκε καμιά φωνή πάνω από τη φωνή της Αντίστασης. Κανένας δεν έχει ενώσει το λαό μας όπως τον ένωσε η Αντίσταση. Αποδείχτηκε ότι καμιά επιλογή δεν έφερε αποτέλεσμα εκτός από την επιλογή της Αντίστασης.
Η Γάζα νίκησε, γιατί ξεσκέπασε την κατακτητική οντότητα και τους στρατιωτικούς ηγέτες και την ασφάλειά της, αποκαλύπτοντας τα πραγματικά τους πρόσωπα. Πρόσωπα εγκληματιών, δολοφόνων, κακοποιών, βρυκολάκων. Στόχοι τους ήταν οι άοπλοι πολίτες. Εκδικούνταν τα παιδιά και τις γυναίκες, μετά την αποτυχία τους να εντοπίσουν τους μαχητές της Αντίστασης, Ολος ο κόσμος παρακολούθησε και αποθήκευσε στη μνήμη του ποιοι είναι οι σιωνιστές και τι εγκλήματα διέπραξαν.
Τελικά…
Αφιερώνουμε την αντοχή και τη νίκη του λαού μας στο αίμα των μαρτύρων που έγιναν κρίκοι της χρυσής αλυσίδας των μαρτύρων του λαού μας και της ούμα. Αυτοί έφεραν τη νίκη με το αίμα και την ψυχή τους.
Το μήνυμα της νίκης, που είναι γραμμένο με το αίμα και τη θυσία τους, το στέλνουμε: Στον ανυποχώρητο λαό μας. Στις οικογένειες των μαρτύρων, των τραυματιών, που αποτελούν στεφάνι τιμής για το λαό της Παλαιστίνης και της Γάζας, αντιμετωπίζοντας τον κατακτητή και παραστεκόμενες στα παιδιά τους και στους ηγέτες τους.
Εσείς είστε το κεφάλαιο που κέρδισε η Αντίσταση, το στήριγμα στο οποίο θ’ ακουμπάει για πάντα, το συνώνυμο της λευτεριάς. Εμείς είμαστε από εσάς και για εσάς. Θα είμαστε πάντα πιστοί στις ελπίδες και στους πόθους σας. Με λόγια και με έργα.
Προς τους αδούλωτους κρατούμενούς μας: εσείς είστε ο θησαυρός της πατρίδας. Εσείς προσωποποιείτε τον πόνο και την ελπίδα του λαού μας. Θυσιάσατε τα νιάτα σας και το ζήτημά σας θα είναι πάντα παρόν, σε πόλεμο και σε ειρήνη. Η θυσία σας και το αποτύπωμά σας θα είναι παρόν σε κάθε νίκη του λαού μας και της Αντίστασης. Είστε οι πρωτοπόροι και δεν σας ξεχνάμε.
Προς όσους έχουν βάλει το λιθαράκι τους σ’ αυτή τη νίκη και όσους έκαναν πραγματικότητα την αποτυχία του εχθρού, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες, τους δημοσιογράφους, τους διανοούμενους: σας χαιρετίζουμε με εκτίμηση και σεβασμό για εσάς και για το ρόλο που διαδραματίσατε.
Προς την αραβική και ισλαμική ούμα και όλους τους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου: εκτιμούμε την αλληλεγγύη σας προς το λαό της Γάζας και την Αντίστασή του. Εμείς πολεμάμε για εσάς. Είμαστε η αιχμή του δόρατος απέναντι στον εχθρό μας που είναι και εχθρός σας. Να είστε πάντα έτοιμοι να βοηθήσετε την Παλαιστίνη ενάντια στο βρομερό εχθρό. Η ούμα δε θα σηκώσει κεφάλι χωρίς την καρδιά της που χτυπά στην Παλαιστίνη.
Ευχαριστούμε το θεό για τα δώρα του. Μας έδωσε δύναμη να αντισταθούμε και να νικήσουμε τον υπέρτερο εχθρό.
Ταξιαρχίες του μάρτυρα Ιζεντίν αλ-Κασάμ
Ταξιαρχίες αλ-Κουντς
Ταξιαρχίες αλ-Μουζαχεντίν
Τάγματα αλ-Νάσερ Σαλαχεντίν
Ταξιαρχίες του μάρτυρα Αμπού Αλι Μούσταφα
Ταξιαρχίες των μαρτύρων του αλ-Ακσα
Ταξιαρχίες Εθνικής Αντίστασης
Ταξιαρχίες αλ-Νάσερ Σαλαχεντίν
Μονάδα Κεραυνός
Ταξιαρχίες αλ-Ανσαάρ
Στρατός του Ισλάμ
Ταξιαρχίες Σεΐφ αλ-Ισλάμ
Υπερασπιστές του αλ-Ακσα

palestineresist.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου