Σελίδες

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Κρέμα Καταλάνα

Κρέμα Καταλάνα

Υλικά
-1 φλιτζάνι ζάχαρη
-4 κρόκους...

-1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
-1/2 λίτρο γάλα
-1 λεμόνι (το ξύσμα του)
-1 ξυλάκι κανέλας
Eκτέλεση


Βάζουμε σε κατσαρoλάκι τους κρόκους με τα 3/4 της ζάχαρης, 
το γάλα, το κορν φλάουρ, το ξύσμα του λεμονιού και την κανέλα. 
Ανακατεύουμε καλά πάνω σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, 
μέχρι να δέσει η κρέμα. 
Γεμίζουμε 4 ρηχά πυρίμαχα μπολάκια με την κρέμα 
και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. 
Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη 
και την καίμε με το καμινέτο, αν έχουμε, μέχρι να γίνει καραμέλα, 
ή βάζουμε τα μπολάκια στο γκριλ του φούρνου μέχρι 
να καραμελώσει η επιφάνεια της κρέμας. 
*Σερβίρουμε αμέσως*

thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου