
Υλικά
*Για τη γέμιση
-8 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση -1 μπαστουνάκι κανέλας... -75 γρ. ζάχαρη -600 ml κρασί κόκκινο καλής ποιότητας -φιστίκια Αιγίνης ανάλατα για διακόσμηση *Για την τάρτα -θα χρειαστούμε 1 δόση ζύμης (βλ. τάρτα λεμονιού) Eκτέλεση |
Τοποθετούμε προσεκτικά σε βαθύ τηγάνι τα αχλάδια,
το μπαστουνάκι κανέλας, τη ζάχαρη και το κρασί.
Σιγοβράζουμε για μία ώρα μέχρι να μαλακώσουν
τα αχλάδια και να μελώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C
κι έπειτα ανοίγουμε τη ζύμη μας με τον πλάστη ανάμεσα
σε δύο λαδόκολες, σε μέτριο φύλλο.
Στρώνουμε τα αχλάδια σε ταψάκι διαμέτρου 25 εκ.
Καλύπτουμε με τη ζύμη, γυρίζοντας τις άκρες της προς τα μέσα.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και την αναποδογυρίζουμε
σε πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.
το μπαστουνάκι κανέλας, τη ζάχαρη και το κρασί.
Σιγοβράζουμε για μία ώρα μέχρι να μαλακώσουν
τα αχλάδια και να μελώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C
κι έπειτα ανοίγουμε τη ζύμη μας με τον πλάστη ανάμεσα
σε δύο λαδόκολες, σε μέτριο φύλλο.
Στρώνουμε τα αχλάδια σε ταψάκι διαμέτρου 25 εκ.
Καλύπτουμε με τη ζύμη, γυρίζοντας τις άκρες της προς τα μέσα.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και την αναποδογυρίζουμε
σε πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.
thecookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου