- 1 ½ σφηνάκι ουίσκι ή Bourbon
- 1 ½ σφηνάκι βραστό νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- χυμό μισού λεμονιού
~~
*ζεστάνετε το ουίσκι σε ένα μικρό κατσαρολάκι *χωρίς να το βράσετε
και αδειάστε το σε μια κούπα.
*προσθέστε το βραστό νερό, το φρέσκο χυμό λεμονιού και το μέλι
και ανακατέψτε.
*σταθήτε πάνω από τους ατμούς θα σας αναζωογονήσουν από
το συνάχι, αλλά... πιείτε μικρές γουλιές για το λαιμό....
~~
Δημιουργήθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα από τον bartender Jerry Thomas
....άλλωστε κάποτε οι bartenders θεωρούνταν και χημικοί,
ο οποίος εργαζόταν στο bar του Ξενοδοχείου El Dorado στο Σαν Φρανσίσκο.
Ο ίδιος τελειοποίησε τη μέθοδο μεταφέροντας τα υλικά από
τη μία τσίγκινη κανάτα στην άλλη, βάζοντάς τους… φωτιά,
ακόμη, όμως, και χωρίς αυτήν, το αποτέλεσμα ζεσταίνει και καταπραΰνει
άμεσα το λαιμό και το συνάχι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου