Σελίδες

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Ρυζογκοφρέτες...με λευκή σοκολάτα και άλλα...


Ρυζογκοφρέτες με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς
ΥΛΙΚΑ 
*για περίπου 20 κομμάτια

- 250 γρ. λευκή σοκολάτα
- 500 γρ. τραγανό ρύζι* 


- 80 γρ. γκότζι μπέρι* 
*το ρύζι & το γκότζι μπέρι τα βρίσκουμε 
σε καταστήματα με βιολογικά και 
είδη υγιεινής διατροφής


- 50 γρ. κορινθιακές σταφίδες 
- 80 γρ. φιστίκια (αράπικα), ξεφλουδισμένα και σπασμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και την αφήνουμε να χλιάνει. 
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί. 

- Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε ξανά, 
ώστε να δημιουργηθεί ένα μείγμα.
- Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα 

ισιώνοντάς το με τη σπάτουλα ώστε να έχει ύψος περίπου 1 εκ. 
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και  να στερεοποιηθεί και κόβουμε 
με ένα μαχαίρι σε ακανόνιστα σχήματα.
Τα γκότζι μπέρι και οι σταφίδες μπαίνουν σε ένα γλυκό σνακ 
που μας δίνει άμεσα ενέργεια και μπορούμε να το διατηρήσουμε 
για ημέρες σε τσίγκινο κουτί.
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου