Σελίδες

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

κρεμμυδόσουπα για τις κρύες ανοιξιάτικες μέρες


kremmidosoupa_me_imiglyko_krasi_130122

ΥΛΙΚΑ:
κρεμμύδια 1 κιλό, κομμένα σε ροδέλες
- λιωμένο βούτυρο γάλακτος 5 κουταλιές της σούπας

- κρασί λευκό 1 ποτηράκι (100 ml) ξηρό
- ζωμός από κρεατόσουπα 1½ λίτρο καυτός 
ή καυτό νερό μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει 2 κύβους λαχανικών
- μπαχάρι λίγοι κόκκοι
- ψωμί μπαγκέτα 1 κομμένη σε 8 λεπτές
- φέτες σκόρδο 1 σκελίδα, λιωμένη
- έμενταλ 250 γρ. τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- αλάτι όσο θέλετε
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο 
ΒΗΜΑΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:
1Ζεσταίνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τα 2/3 από το βούτυρο και σοτάρουμε 
τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν (για 7’-8’). 
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρουν μια βράση (για 3’-4’). 
Κατόπιν προσθέτουμε τον καυτό ζωμό, το μπαχάρι και το αλατοπίπερο 
και βράζουμε για 40΄ σε σιγανή φωτιά.
2- Φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμιού και τις αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο, 
στο οποίο έχουμε προσθέσει τη σκελίδα του σκόρδου. 
Βάζουμε πάνω σε κάθε βουτυρωμένη φέτα από μια φέτα τυρί και την πιέζουμε 
να κολλήσει καλά.
3- Μοιράζουμε τη σούπα σε 4 πυρίμαχα μπολ, τοποθετούμε από δύο φέτες 
μπαγκέτα και προσθέτουμε το τυρί. 
Ψήνουμε στο γκριλ, μέχρι να λιώσει το τυρί καλά και σερβίρουμε, 
αφού πασπαλίσουμε με λίγο πιπέρι.
enallaxnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου