Σελίδες

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

πουρές ΡΟΒΙΤΣΑΣ





- 400 γρ. φασόλια ροβίτσα

- 120 γρ.παρμεζάνα
- 60 γρ.κρέμα γάλακτος
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ διόσμο
- θυμάρι
------
- Μέσα σε μια κατσαρόλα με *κρύο νερό ρίχνουμε τη ροβίτσα
χωρίς να την έχουμε μουλιάσει & τη βράζουμε για 14-16 λεπτά,
στραγγίζουμε.
- Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας στο multi και τα χτυπάμε ΟΛΑ ΜΑΖΙ
μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα σαν κρέμα.
....συνοδεύουμε με κρεατικά, ψαρικά κ.α
~~~
ΡΟΒΙΤΣΑ:
όσπριο, λιγότερο δημοφιλές από τα υπόλοιπα όσπρια,
μικρότερο από την φακή, ενώ το χρώμα του είναι πράσινο.
*Είναι θρεπτικότατο αφού περιέχει πολλή πρωτεΐνη, σίδηρο,
κάλλιο καθώς και πολλές βιταμίνες.
*Η ροβίτσα είναι ιδανική τροφή για χορτοφάγους, ακόμα
και για άτομα που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη.
Χρειάζεται ορεινό και άγονο μέρος για να φυτρώσει.
Στην Ελλάδα δεν γίνεται εκτεταμένη καλλιέργεια αλλά υπάρχουν
αρκετοί καλλιεργητές στην Καλαμάτα και στην περιοχή των Καλαβρύτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου