Σελίδες

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

...καλοκαιρινό πρόγραμμα για μαθητές Λυκείου




...διάρκειας εννέα ημερών (11-19 Ιουλίου), εστιάζει στις θαλάσσιες επιστήμες, στο περιβάλλον, στην κουλτούρα, στην ιστορία και στον πολιτισμό της θάλασσας και απευθύνεται σε μαθήτριες και μαθητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
 Τα Eκπαιδευτήρια Κωστέα - Γείτονα, σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) και το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, ανακοίνωσαν ότι σχεδίασαν και θα προσφέρουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, φέτος το καλοκαίρι, ένα νέο εκπαιδευτικό ερευνητικό πρόγραμμα με την ονομασία «Calypso» (Καλυψώ), που απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου.
Το πρόγραμμα, διάρκειας εννέα ημερών (11-19 Ιουλίου), εστιάζει στις θαλάσσιες επιστήμες, στο περιβάλλον, στην κουλτούρα, στην ιστορία και στον πολιτισμό της θάλασσας και απευθύνεται σε μαθήτριες και μαθητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Στόχος του είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον των νέων γύρω από τις θαλάσσιες επιστήμες και να τους φέρει σε επαφή με τις φυσικές επιστήμες και την έρευνα.

Το σύνολο του προγράμματος, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα και αποτελείται από δράσεις στην Αθήνα, τη Δήλο και τη Σαντορίνη. 

Μεταξύ άλλων, προγραμματίζεται επίσκεψη και περιήγηση στα εργαστήρια των ερευνητικών κέντρων του ΕΙΕ και του ΕΛΚΕΘΕ στην Αττική, θαλάσσια εξερεύνηση στη Δήλο σε συνεργασία με την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, ενώ στη Σαντορίνη εξερεύνηση και μελέτη του βυθού, περίπλους της καλντέρας, γεωλογική μελέτη της ηφαιστειακής περιοχής και επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου στο Ακρωτήρι.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου