Σελίδες

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Ζεστή χειμωνιάτικη σαλάτα για τις κρύες μέρες... γεμάτη με βιταμίνες και γεύση!

σαλάτα

Για τη σαλάτα

- 1 φλιτζάνι ωμή κινόα
[Κινόα - quinoa, η βασίλισσα των υπερτροφών,
υψηλής διατροφικής αξίας και περιεκτικότητας
χωρίς γλουτένη]


200 γραμμάρια πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια

ξεφλουδισμένες (περίπου 2 ½ φλιτζάνια)
- 200 γραμμάρια φρέσκα φασολάκια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 ½ σκελίδα σκόρδο

- 1 φλιτζάνι kale
[Αν και πρόκειται για ένα είδος λαχανίδας που το γενετικό της
υλικό ομοιάζει με τα μπρόκολα, τα λαχανάκια Βρυξελών και
τα κουνουπίδια, η θρεπτική αξία του κέιλ τα ξεπερνά όλα
με διαφορά...]

Φωτογραφία της Ρένα Φατούρου.

- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 κουταλιές της σούπας σπόρια (πασατέμπος)
- Αβοκάντο κομμένο σε φέτες (όσο θέλετε εσείς)

Για το dressing

- ¼ του φλιτζανιού ξίδι από κόκκινο κρασί
- ¼ του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon
- ¼  κουταλάκι του γλυκού αλάτι Ιμαλαΐων
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


σαλάτα

Πως θα τη φτιάξετε

- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο ταψί ψησίματος απλώστε αντικολλητικό χαρτί. 
Πάνω στο χαρτί απλώστε τις πατάτες, τα φασολάκια και το σκόρδο.
- Περιχύστε με το λάδι και ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
- Ψήστε για 15 λεπτά, αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο, γυρίστε 
τις πατάτες τα φασόλια και το σκόρδο από την άλλη μεριά και 
τοποθετήστε πάλι το ταψί στο φούρνο.
- Ψήστε τα μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα με 
μεγάλη προσοχή όμως για να μη σας καούν.

*Εν τω μεταξύ μπορείτε να ετοιμάσετε την κινόα. 
Τοποθετήστε σε μία μεσαία κατσαρόλα 1 ½ φλιτζάνι νερό και 
έπειτα την κινόα. 
Βράστε με κλειστό το καπάκι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 
15 λεπτά μέχρι η κινόα να απορροφήσει το νερό και να γίνει αφράτη.
Όταν τελειώσετε με το βράσιμο αφήστε το καπάκι της κατσαρόλας 
κλειστό για να παραμείνει ζεστή η κινόα.
*Προετοιμάστε το dressing ρίχνοντας όλα τα υλικά σε ένα μικρό 
μπολ και ανακατεύοντας τα καλά.
*Ψιλοκόψτε το kale και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Όταν τελειώσει το ψήσιμο των λαχανικών αφαιρέστε το σκόρδο 
και αφήστε το στη άκρη.
- Τοποθετήστε στην άκρη ενός μεγάλου μπολ τις πατάτες 
και τα φασολάκια. 
- Τοποθετήστε την κινόα, το αβοκάντο και τα υπόλοιπα λαχανικά.
σαλάτα
*Ψιλοκόψτε το ψημένο σκόρδο και τοποθετήστε το στο dressing. 
Ανακατέψτε πολύ καλά.
Περιχύστε το dressing στο μπολ με τη σαλάτα και ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
16128624_10210316626985214_1005342969_n
Ανακατέψτε καλά τη σαλάτα σας
Η ζεστή χειμωνιάτικη σαλάτα σας είναι 
έτοιμη να την απολαύσετε! 🍸🎶❤️

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου