Σελίδες

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛ’ ΟΡΑΝΖ





ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1 μεγάλο κοτόπουλο
Τις φλούδες από 5 μέτρια πορτοκάλια κομμενες σπιρτοξυλα
(το ένα το βάζουμε μέσα στο κοτόπουλο,τα 2 τα στύβουμε και τρίβουμε
με τον χυμό το κοτόπουλο και τα άλλα 2 τα κόβουμε φέτες και τα βάζουμε μέσα στο ταψί μας).
αλάτι-πιπέρι
1 κουταλιά σούπας πικάντικη μουστάρδα με μέλι 
( αλείφουμε με αυτή τον κοτόπουλο)
2 κουταλιές γλυκιά μουστάρδα για την σος πορτοκάλι
μισό φλυτζάνι συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού
1 κύβο κότας
5 κουταλιές σούπας  μέλι
4 κουταλιές σούπας άσπρο ξύδι
μισή κουταλιά σούπας κόρν φλάουερ
                        
Κόβουμε την φλούδα από  τα πορτοκάλια 
σε κομματάκια σαν σπιρτόξυλα  και τα βάζουμε 
να βράσουν με μπόλικο νερό για 10 λεπτά.
                                       
Χύνουμε το πρώτο νερό, ξαναβάζουμε κρύο νερό στην 
κατσαρόλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 4-5 φορές.
Αυτό το κάνουμε για να γλυκάνουν.
                      
Κόβουμε το ένα πορτοκάλι στα 4 και  το βάζουμε μέσα στο κοτόπουλο.
                      
Στύβουμε τα δυο πορτοκάλια και τρίβουμε με τον χυμό τους το κοτόπουλο.
Αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε το κοτόπουλο με την πικάντικη μουστάρδα .
Κόβουμε φέτες  τα άλλα 2 πορτοκάλια και τα βάζουμε μέσα στο ταψί μας.
Βάζουμε πάνω το κοτόπουλο μαζί με λίγο λάδι και λίγο νερό.
                        
Το βάζουμε στον φούρνο στους 200c να πάρει χρώμα 
και να ψηθεί καλά.
                                                      

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό,τον κύβο κότας, τον συμπυκνωμένο χυμό,
το μέλι και το ξύδι μαζί με τις  ξεπικρισμένες φλούδες.
                                 
Προσθέτουμε την μουστάρδα και βράζουμε για 20-30 λεπτά.
                                                        
Αφαιρούμε τις φλούδες του πορτοκαλιού από την σάλτσα μας..
Η αν θέλετε τις αφήνετε μέσα στην σάλτσα… Είναι θέμα επιλογής.
Παίρνουμε τα υγρά που έχει βγάλει το κοτόπουλο 
και τις φέτες του πορτοκαλιού που
είχαμε βάλει στο ταψί και τα βάζουμε στο μούλτι . 
Μετά τα περνάμε από σήτα …
      
Ρίχνουμε όλη αυτή την < ουσία και την γεύση > 
στην σάλτσα μας πιέζοντας με ένα κουτάλι .

Βάζουμε την σάλτσα σε σιγανή φωτιά και την 
< δένουμε >να γίνει κρέμα με το κόρν φλάουερ.

    
Σερβίρουμε  το κοτόπουλο  με ρύζι μπασμάτι 
και περιχύνουμε με την σάλτσα πορτοκαλιού.




*αναδημοσίευση από :
http://koykoycook.gr/?p=4485


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου