Σελίδες

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Πατάτες και αλλιώς...ntousez potatoes

Φιλέτο Σατομπριάν με σάλτσα Μαδέρα     

υλικά
- πατάτες δύο κιλά καθαρισμένες
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφριά
- 1 κ.σ εκλεκτό βούτυρο
- 2 κρόκους αυγών
- τριμμένο τυρί κατά προτίμηση παρμεζάνα
- άσπρο πιπέρι 
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι

πως το φτιάχνουμε
Καθαρίζουμε τις πατάτες μας και τις βάζουμε να βράσουν 
σε νερό με λίγο αλάτι  και να μαλακώσουν πολύ και τις
βάζουμε στο μίξερ μαζί και το βούτυρο και τις χτυπάμε 
ώστε να διαλυθούν καλά. 

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με προσοχή (όσο πάρει)
το μοσχοκάρυδο και το άσπρο πιπέρι μεχρι να γίνει σφικτό μείγμα.
Αφού κρυώσει το μίγμα μας προσθέτουμε τούς 2 κρόκους αυγών 
και χτυπάμε πάλι να ομογενοποιηθούν
Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και κάνουμε σχέδια.

Αποτέλεσμα εικόνας για πατατες ντουσεζ


Ψήνουμε σε δυνατό  και προθερμασμένο φούρνο 250 C 
μέχρι να πάρειχρώμα ή αντί αυτού να τις αλευρώσουμε και 
να τις τηγανίσουμεένα υπέροχο συνοδευτικό σε όποιο είδος 
κρέατος θέλουμε.

*λέγονται και "πατάτες ντουσέζ"
με πληροφορίες http://www.me-nu.gr/i

Αποτέλεσμα εικόνας για πατατες ντουσεζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου