Σελίδες

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Φινλανδική σαλάτα Rosolli




Τι θα χρειαστείτε:
4 βραστές πατάτες
4 βραστά καρότα
4 βραστά παντζάρια
1 αγγουράκι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση λευκό)
Μηλόξυδο ή απλό ξύδι
Ελαιόλαδο

Τι θα κάνετε:
Βράστε τα λαχανικά για λίγο ώστε να παραμείνουν τραγανά.
Ξεφλουδίστε τα, κόψτε τα σε κύβους και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ, προσθέτοντας και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.
Προσθέστε αλατοπίπερο.

Φτιάξτε τη σως από ξύδι και ελαιόλαδο,
προσθέτοντας –αν θέλετε- λίγες σταγόνες ζωμό από τα βρασμένα παντζάρια.
Σερβίρετε τη σάλτσα χωριστά.
Αν θέλετε προσθέστε στη σαλάτα βραστά αυγά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου