Σελίδες

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Πατατούλες στρογγυλές ψητές στο φούρνο πασπαλισμένες με σιμιγδάλι και δεντρολίβανο

Πατατούλες στρογγυλές ψητές στο φούρνο πασπαλισμένες με σιμιγδάλι και δεντρολίβανο

Υλικά: (για 4-5 άτομα)

1 κιλό πατάτες φρέσκιες, μικρές στρογγυλές
1 κουτ. σουπ. βούτυρο...

1 κουτ. σουπ. σιμιγδάλι
1 κουτ. σουπ. γαλέτα
Αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε τις πατάτες, όσο το δυνατόν στο ίδιο μέγεθος
(σαν ένα μεγάλο καρύδι)
 για να ψηθούν όλες ταυτόχρονα.
Τις αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και βράζουμε
για 18 λεπτά περίπου.
Παίρνουμε ένα βαθύ πυρέξ και βάζουμε το βούτυρο ώστε
να σκεπάσει πλούσια τον πάτο του.
Αδειάζουμε τις πατάτες στραγγισμένες και πασπαλίζουμε με την γαλέτα,
το σιμιγδάλι, λίγο αλάτι και όσο πιπέρι θέλουμε.

2. Ανακατεύομε πολύ καλά ώστε να απορροφηθεί το βούτυρο
από το σιμιγδάλι και την γαλέτα  και να ροδίσουν οι πατάτες.

3. Βάζουμε στον φούρνο για 15 λεπτά στο γκριλ.
Συνοδεύονται θαυμάσια με κρέας σχάρας ή σαλάτα και ομελέτα,
ή ακόμα με τυρί σαγανάκι.


από : www.mirsini.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου