Σελίδες

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Στις Βρυξέλλες θα ταξιδέψει η δεκατριάχρονη μαθήτρια του Γυμνασίου Γυθείου Αγγελική Μανδραπύλια «νικήτρια» του διαγωνισμού συγγραφής άρθρων που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Ανατολικής Μάνης στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας (ΕΕΤΔ) --->


                                                                                      


--->Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας (ΕΕΤΔ),
αποτελεί μια ετήσια ευρωπαϊκή εκδήλωσηπου θεσμοθετήθηκε το 2007 με την πρωτοβουλία
του Κογκρέσου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τοπικής και Περιφερειακής Δημοκρατίας (CDLR), δύο οργάνων του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Τα Κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης οργανώνουν δημόσιες εκδηλώσεις που προάγουν
την δημοκρατική συμμετοχή σε τοπικό επίπεδο και έχει κινητοποιήσει και ευαισθητοποιήσει εκατομμύρια πολιτών στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
-Η Ελλάδα έχει κατορθώσει να βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που προωθούν τον θεσμό με μεγάλη θέρμη και αποτελεσματικότητα.
Και για το Δήμο Ανατολικής Μάνης η συμμετοχή των μαθητών σε αυτή την τόσο σημαντική δημοκρατική εκδήλωση αποτελεί ένα στοίχημα που έχει κερδίσει, αυτά τα δύο χρόνια, προς όφελος κυρίως των νέων που αποτελούν το αύριο της Ε.Ε.
 (...)

--> Είναι η δεύτερη χρονιά που ο Δήμος Ανατολικής Μάνης με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συμμετέχει στο πρόγραμμα κινητοποιώντας και παράλληλα
ευαισθητοποιώντας την εκπαιδευτική κοινότητα, η οποία και ανταποκρίνεται ένθερμα.
Παράλληλα, η όλη προσπάθεια υποστηρίχθηκε από την εξαιρετική συνεργασία της Διευθύντριας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λακωνίας, κ. Χριστοπούλου.

-->Το θέμα που κλήθηκαν να διαπραγματευτούν οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό ήταν «τα ανθρώπινα δικαιώματα εδραιώνουν περισσότερο ενσωματωμένες κοινότητες»
(human rights make for more inclusive communities).

-->Το άρθρο της 13χρονης μαθήτριας είχε ως θέμα :
«Ο άνθρωπος ο κυριότερος εχθρός του ανθρώπου».
*Επιβλέπουσα καθηγήτρια της μαθήτριας ήταν η εκπαιδευτικός Παναγιωτακοπούλου Αθανασία και η διαδικασία υποστηρίχτηκε από το Αυτοτελές Τμήμα Προγραμματισμού,
Οργάνωσης, Πληροφορικής και Διαφάνειας του Δήμου
και την υπάλληλο του κ. Καραμπάση Ελένη.

-Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Δήμου Ανατολικής Μάνης για την σύσταση επιτροπής αξιολόγησης των άρθρων των μαθητών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό,
ήταν το στέλεχος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εσωτερικών
κ. Ελένη Καλλινίκου και το στέλεχος του Γραφείου Πληροφόρησης του ΟΗΕ
στις Βρυξέλλες κ. Δημήτριος Φατούρος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου