- 10 φύλλα κρούστας (περίπου μισό κιλό).
- 200 γραμμάρια τυρί φέτα και 200 γραμμάρια ανθότυρο τριμμένα στο χέρι,
- 1 κόκκινη και μία πράσινη πιπεριά κομμένες μικρά καρέ.
- 1 κουτί ζαμπονάκι μικρό κομμένο σε ζάρια.
- 1 φλιτζάνι κρασιού σιμιγδάλι ψιλό.
- 1 μπέκιν.
- 4 αυγά
- 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι ,
- 1 ποτηράκι του κρασιού γάλα και
- 1 ποτηράκι του κρασιού σόδα αναψυκτικό.
- Μεγάλη φόρμα του κέικ.
Οδηγίες
- Ανακατεύουμε τα τυριά ,το σιμιγδάλι ,το μπέκιν τις πιπεριές και το ζαμπονάκι.
- Αλείφουμε με λάδι την φόρμα. Απλώνουμε ένα φύλλο και σκορπάμε επάνω το 1/10 της γέμισης. Το πλισεδιάζουμε από την στενή πλευρά και το τοποθετούμε στην φόρμα.
- Συνεχίζουμε με το δεύτερο φύλλο που το κάνουμε ίδιο και το τοποθετούμε στην απέναντι πλευρά της φόρμας. Συνεχίζουμε με τα άλλα φύλλα που τα τοποθετούμε από πάνω απαλά.
- Χτυπάμε τα αυγά ,προσθέτουμε το λάδι το γάλα και την σόδα. Ρίχνουμε με κουτάλι σιγά-σιγά το μείγμα αυτό πάνω απ τα φύλλα .
- Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για μισή ώρα ή έως ότου ροδοκοκκινίσει η πίτα και ξεκολλάει από τα τοιχώματα της φόρμας.
- Τα φύλλα πρέπει να μπούν αφράτα ,όχι πατημένα για να περάσει ανάμεσα το υγρό μείγμα και να γίνει αφράτη η πίτα μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου