Σελίδες

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ *ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ**

www.koykoycook.gr



-4 φλυτζάνια αμυγδαλόψιχα καβουρντισμένη 
-1 κουταλάκι κανέλα
-μισό  κουταλάκι μοσχοκάρυδο
-μισό  φλυτζάνι ζάχαρη
-650 γρ περίπου λεπτό φύλλο κρούστας
-1 φλυτζάνι βούτυρο 
εγώ έβαλα μισό φλυτζάνι μαργαρίνη & 
μισό φλυτζάνι βούτυρο γάλακτος.
 


Χονδροκόψτε στο μούλτι το αμύγδαλο σαν τραχανά…
                                        
Προσθέστε την ζάχαρη….
Ρίξτε τα μπαχαρικά( κανέλα και μοσχοκάρυδο)..

Βάλτε το βούτυρο σε λίγο νερό και ζεστάνετε να λιώσει..

Στρώστε 5 φύλλα κάτω . Βουτυρώστε με πινέλο ένα ένα .
Συνεχίστε με 1 στεγνό φύλλο 
και ένα βουτυρωμένο φύλλο και γέμιση.
                                   
Και ξανά το ίδιο ..
Συνεχίστε μέχρι να τελειώσει η γέμιση..

Βάλτε άλλα 5 φύλλα από πάνω..
Βουτυρώστε όλα τα φύλλα και ραντίστε τα   με  λίγο νερό..

                                                

Κόψτε τον μπακλαβά .
                    
Βάλτε στο κέντρο γαρύφαλλα(μοσχοκάρφια).

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150C 
για μια ώρα και κάτι.

              
Τα πρώτα 30 λεπτά σκεπάστε τον με αλουμινόχαρτο . 
Μετά ξεσκεπάστε τον να πάρει χρώμα!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ


4 φλυτζάνια ζάχαρη
1 φλυτζάνι μέλι
1 φλούδα από ένα λεμόνι
4-5  γαρυφαλλα
3 φλυτζάνια νερό

Βράστε για 10 λεπτά περίπου..
Αφήστε το να κρυώσει.

                  
Περιχύστε τον μπακλαβά ζεστό σιγά σιγά
μόλις βγει από τον φούρνο με μια κουτάλα.


 πηγή : koykoycook.gr



... καλή επιτυχία καί καλοφάφωτο !!!!
φΡ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου