Σελίδες

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΦΟΝΤΑΝ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΥ ME DRIPS ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-1 φλυτζάνι φρέσκο γάλα
-250 γρ κουβερτούρα
-1/4 φλυτζανιού κονιάκ
-1,1/2 φλυτζανιού φουντούκια και αμύγδαλα κομμένα στο μούλτι
-1 φλυτζάνι μαλακό βούτυρο
-1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
-4 κρόκοι αυγών
-4 βανίλιες 
-5 ,1/2 φλυτζάνια ινδοκάρυδο
-1 φλυτζάνι μπισκότα πτι μπέρ κομμένα στο μούλτι
-Λευκή σοκολάτα   γύρω στα 200-250 γρ... καί
-2-3  κουταλιές κρέμα γάλακτος (λιώνουμε σε μπαίν μαρί)

                                                                               

Ζεστάνετε το γάλα μέσα σε μπαίν μαρί και ρίξτε μέσα την σοκολάτα.
Ανακατέψτε να λιώσει.
                                                          
Αφήστε την σοκολάτα  να κρυώσει και ρίξτε μέσα το κονιάκ και τούς ξηρούς καρπούς.
                                                                                            

                                                               
Ρίξτε μέσα  το ινδοκάρυδο και ανακατέψτε..
                                                                                             
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη να ασπρίσει .
                                             
Ρίξτε ένα ένα τους κρόκους και τις βανίλιες.
                                                                       
Ανακατέψτε απαλά το μείγμα του βουτύρου με αυτό της σοκολάτας.

Ρίξτε μέσα στο μείγμα τα μπισκότα(πολύ ψιλοκομμένα) .

                                                     

Βάλτε το μείγμα  στο ψυγείο να σφίξει.
Πλάστε το  σε μικρά μπαλάκια-μπουκίτσες .
Βάλτε τα  σε ένα μεγάλο δίσκο η ταψί με αλουμινόχαρτο από κάτω.
Λιώστε την λευκή σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και με ένα  κουτάλι 
ρίξτε την ακανόνιστα  πάνω στα φοντάν

 


 πηγή : koykoycook.gr

1 σχόλιο:

  1. αυτο δεν θα το σβησεις??? το ξεχασες??? ανηκει και αυτο στο koykoycook.gr και παρθηκε απο μας χωρις την αδεια μας..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή