ΥΛΙΚΑ:
- 2 κ. Κατσικάκι
- 1 μεγάλο ματσάκι Μάραθο
- 12 Αγγινάρες
- 2 κ. Πατάτες
- 3 σκελ. Σκόρδο
- Ελαιόλαδο
- 2 Λεμόνια κομμένα στη μέση
- 5-6 κλαδάκια Φρέσκια Ρίγανη
- Ξερή Ρίγανη
- Αλάτι & Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
* Χρειαζόμαστε ένα νεαρό κατσικάκι.
Μπορεί να μην είναι τόσο πλούσιο γευστικά αλλά είναι τρυφερό.
Όσο για τη γεύση φροντίζουν τα μυρωδικά.
- Το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
- Γεμίζουμε το ταψί μας με μια στρώση με μάραθα
(χρησιμοποιούμε όλο το φυτό και τα κοτσάνια του).
- Σε κάθε κομμάτι κρέατος, βάζουμε κάτω από την πέτσα κομμάτια σκόρδου.
Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη.
Δεν βάζουμε μεγάλη ποσότητα για να μην πικρίσει.
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
- Κόβουμε τις αγκινάρες και τις πατάτες και προσθέτουμε λεμόνι για να πάρουν
γεύση και για να μπορέσει να κολλήσει πάνω τους η ρίγανη, το πιπέρι και το αλάτι.
Τις ανακατεύουμε μαζί στο μπολ.
Ρίχνουμε γύρω γύρω από το κρέας τις αγκινάρες και τις πατάτες.
Περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
Βάζουμε λίγο νερό γιατί οι πατάτες και οι αγκινάρες θα βγάλουν
το δικό τους ζουμάκι.
Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα, καλύπτοντας τα χείλη του και στη συνέχεια
με τον ίδιο τρόπο καλύπτουμε και με αλουμινόχαρτο ώστε να μην χαθούν
τα αρώματα του μάραθου και της αγκινάρας.
Προθερμαίνουμε φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε περίπου
για περίπου δύο ώρες.
...όταν έχει αρχίσει και ροδίζει η λαδόκολλα καλούμε ενισχύσεις!
* Προσθέτουμε και βρεγμένα σκίνα από πάνω!
* Στο τέλος του ψησίματος αφαιρούμε τη λαδόκολλα
για να ροδοκοκκινίσει το φαγητό.
*η συνταγή από : manivoice.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου