Σελίδες

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Συνάντηση Βασιλιά Κωνσταντίνου & Πρίγκιπα Κάρολου στο Πόρτο Χέλι

Συνάντηση Βασιλιά Κωνσταντίνου & Πρίγκιπα Κάρολου στο Πόρτο Χέλι
Καθώς πλησιάζει η επίσημη επίσκεψη του πρίγκιπα Κάρολου της Μεγάλης Βρετανίας 
και της δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλα στην χώρα μας από τις 09 έως τις 11 Μαΐου
που έχει ως στόχο τον εορτασμό της μακροχρόνιας ναυτικής και στρατιωτικής σχέσης 
μεταξύ Βρετανίας και Ελλάδας, αλλά και της συνεργασίας των δύο κρατών στους τομείς 
της φιλανθρωπίας, της εκπαίδευσης και της παροχής ευκαιριών σε νέους, ανακοινώθηκε 
από την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσίευμα, ότι 
δεν εστάλη στο βασιλιά Κωνσταντίνο, όπως πολλοί ανέμεναν, πρόσκληση για το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος προς τιμήν του Καρόλου και της Καμίλα.
Επιμέλεια: Ανδρέας Μέγκος
Σύμφωνα με τη στήλη «Βηματοδότης», ο βασιλεύς Κωνσταντίνος εάν προσκαλούνταν 
θα προσκαλούνταν ως συγγενής του Καρόλου, αλλά στο αυστηρό πρωτόκολλο της Προεδρίας δεν προβλέπεται πρόσκληση….σε συγγενείς.
Όμως ο πρίγκιπας Κάρολος εξέφρασε την επιθυμία να συναντήσει στην Ελλάδα τον πολύ κοντινό και αγαπητό συγγενή του, βασιλιά Κωνσταντίνο. Έτσι λοιπόν κανονίστηκε μια συνάντηση. Όχι στην Αθήνα, αλλά στο Πόρτο Χέλι, όπου το βασιλικό ζεύγος της Ελλάδος διαμένει μόνιμα. Η συνάντηση του Καρόλου με τον βασιλέα και μέλη της ελληνικής βασιλικής οικογενείας θα πραγματοποιηθεί αφού προηγουμένως ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης, το θωρηκτό «Αβέρωφ» και την Κνωσό.
Σχέσεις Ελληνικής και Βρετανικής βασιλικής οικογένειας…
Η σχέση της ελληνικής βασιλικής οικογένειας με την βασίλισσα Ελισάβετ Β′ είναι πολύπλευρη. Η βασίλισσα Άννα Μαρία μέσα από την καταγωγή της από τη βασιλική οικογένεια της Δανίας συνδέεται με τη σημερινή βασίλισσα Ελισάβετ Β′, αφού και οι δύο 
είναι απόγονοι της βασίλισσας Βικτώριας.
Όμως η πιο στενή σχέση είναι με τον πρίγκιπα Φίλιππο Δούκα του Εδιμβούργου, 
που είναι ο σύζυγος της βασίλισσας της Αγγλίας.
Ο Φίλιππος είναι γιος του πρίγκιπα Ανδρέα, αδελφού του βασιλιά Κωνσταντίνου του Α′ 
και πρώτος ξάδερφος του βασιλιά Παύλου Α′. Άρα ο πρίγκιπας Φίλιππος του Ηνωμένου Βασιλείου είναι θείος του Κωνσταντίνου.
Η βασίλισσα Ελισάβετ Β′ είναι η νονά της πριγκίπισσας Θεοδώρας, 
κόρη του βασιλιά Κωνσταντίνου. 

Η παρουσία της Ελισάβετ τόσο στον γάμο του πρίγκιπα Παύλου με τη Μαρί-Σαντάλ όσο 
και σε άλλες εκδηλώσεις της ελληνικής βασιλικής οικογένειας είναι έντονη.
Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος είναι ο νονός του πρίγκιπα Ουίλλιαμ, μελλοντικού 
βασιλιά της Αγγλίας, ενώ ο Ουίλλιαμ με τη σειρά του είναι νονός ενός από 
τα παιδιά του Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ, του πρίγκιπα Κωνσταντίνου-Αλέξιου.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης…
Την πρώτη μέρα της επίσκεψής τους στη χώρα μας, στις 9 Μαΐου, οι Υψηλοί προσκεκλημένοι θα καταθέσουν στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα γίνουν δεκτοί στο Προεδρικό Μέγαρο και στο Μέγαρο Μαξίμου. Το ίδιο βράδυ, Κάρολος και Καμίλα θα παρακαθίσουν σε δείπνο με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυρία Παυλοπούλου.
Την επόμενη ημέρα το πρωί ο Κάρολος θα γίνει δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Ιερώνυμο Β’. Στη συνέχεια, μαζί με την Καμίλα, θα επισκεφθούν το Πολεμικό Κοιμητήριο Φαλήρου, τόπο ενταφιασμού 2.067 πεσόντων στρατιωτών της Κοινοπολιτείας από την κατάκτηση της Ελλάδας από τους Γερμανούς το 1941 και μετά το 1944. 
Εκεί θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου από τον Βρετανό πρίγκιπα, ο οποίος στη συνέχεια θα μεταβεί στον Πειραιά «για μια σειρά δραστηριοτήτων που τιμούν τις μακραίωνες σχέσεις των δυο χωρών στον τομέα της ναυτιλίας».
Στον Πειραιά, ο Κάρολος θα επισκεφθεί επισκεφθεί το HMC Valiant, σκάφος που δραστηριοποιείται στο Αιγαίο σε συνεργασία με την Ελληνική Ακτοφυλακή, σε αποστολές έρευνας, διάσωσης και προστασίας. Επίσης θα επισκεφθεί το «Αβέρωφ» και θα δει το ομοίωμα αρχαίας ελληνικής τριήρους, με το όνομα ″ΟΛΥΜΠΙΑΣ″, του πολεμικού μας ναυτικού.
Όπως αναφέρει το επίσημο πρόγραμμα του Καρόλου, η Καμίλα, μετά από πρόσκληση 
της συζύγου του πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα, θα επισκεφθεί το Μουσείο Μπενάκη. Μετά η δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφθεί και το Μοναστήρι Καισαριανής στο λόφο του Υμηττού, όπου θα διεξαχθεί παιδική εκδήλωση βιβλίου με αφορμή την ανάδειξη της Αθήνας σε Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018. Κατόπιν, η Καμίλα θα επισκεφθεί ένα κέντρο υποστήριξης θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης.
Ο πρίγκιπας και η δούκισσα θα ολοκληρώσουν την επίσκεψή του στην χώρα μας στις 
11 Μαΐου με ένα ταξίδι στην Κρήτη. Ο Κάρολος και η Καμίλα θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού αλλά και έναν τοπικό φιλανθρωπικό οργανισμό, που 
βοηθά στην εύρεση κατοικίας για οικογένειες μεταναστών στην Κρήτη και στην 
προσαρμογή τους στη ζωή του νησιού.
Επίσης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το ζευγάρι θα απολαύσει τοπικά προϊόντα και 
θα έρθει σε επαφή με τον κρητικό πολιτισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη επίσημη επίσκεψη του πρίγκιπα Καρόλου στην Ελλάδα και η πρώτη για τη σύζυγό του.
http://www.royalchronicles.gr/king-constantine-prince-charles-meeting/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου