Σελίδες

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Greek Parade on Fifth Avenue NYC 2018


Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής με την αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν,
χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής Δημητρίου. 
Ακολούθησε δεξίωση στο εστιατόριο «Avra Madison» με ομιλίες από τους επίσημους προσκεκλημένους.
Με τη συμμετοχή χιλιάδων ομογενών, που κατέκλυσαν την φημισμένη 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Απριλίου η μεγαλειώδης παρέλαση της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Από παγκόσμιο εμπορικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της αμερικανικής μεγαλούπολης, η ελληνική ψυχή έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα επαγρύπνησης, ενότητας, πίστης και αγάπης στα ιδανικά του έθνους και της πατρίδας. Ειδικότερα, η απόφαση της διοργανώτριας αρχής, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, να παραμείνουν τρεις θέσεις κενές στην εξέδρα των επισήμων, ως ένδειξη τιμής στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, που παραμένουν κρατούμενοι στην Αδριανούπολη, καθώς και στον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο που έχασε τη ζωή του με την πτώση του Μιράζ ανοιχτά της Σκύρου, συγκίνησε τον κόσμο και πρόβαλε δυνατά τα εθνικά θέματα.

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για παρελαση 25 μαρτιου 2018 στη νεα υορκη
Οι Εύζωνες παρέλασαν περήφανοι και αγέρωχοι με τον βηματισμό τους να ηχεί σε όλη την 5η Λεωφόρο, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας.
...την παρέλαση άνοιξε η Νεοϋορκέζικη αστυνομία με το ιππικό της, περιπολικά και πεζοπόρα τμήματα, ενώ ακολούθησαν ελληνικά σχολεία και εκκλησίες καθώς και ομάδες Ελλήνων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ όπως γιατροί, δικηγόροι, αστυνομικοί και πυροσβέστες.

 Î¦Ï‰Ï„ογραφία της Ekaterini Havou-Tsartsalis.

 
Επίσης συμμετείχαν σύλλογοι και αντιπροσωπείες από πολλές περιοχές της Ελλάδας. Παρόντες ήταν ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο κυβερνήτης της Νέας Υορκης Άντριου Κουόμο και ο Δημαρχος Μπιλ Ντε Μπλασιο, ενώ ρόλο τελετάρχη είχαν ο δισεκατομυριουχος ομογενής Τζων Κατσιματίδης και ο κατασκευαστής Παντελής Μπούμπουρας.
Φωτογραφία της Isabel Saveedra. Î¦Ï‰Ï„ογραφία της Isabel Saveedra.
Crown Prince Pavlos and his family, Princess Olympia, Prince Achileas and Prine Aristides in Greek national day parade NYC 
369393922369393988
Φωτογραφία της Isabel Saveedra. Î¦Ï‰Ï„ογραφία της Isabel Saveedra.
Isabel SaveedraThe Greek Royal Family
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΌ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ 
ΤΟΥ ΔΙΑΔΟΧΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΔΩ: https://www.profimedia.cz/similar/369393978?mp_ssi=369393988

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου