Σελίδες

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΣΩΣ ΦΕΤΑΣ



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ 
ΓΙΑ 4 ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ

2 κουταλάκια γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλιά μεγάλη σούπας  ρίγανη
1 κουταλάκι γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού κόκκινο πιπέρι γλυκό
1 κουταλάκι γλυκού και κάτι αλάτι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο 



-Πλένετε τις μπριζόλες σας και τις βάζετε μέσα σε ένα μεγάλο  μπώλ.
-Ρίξτε  μέσα όλα τα μπαχαρικά και το αλάτι.
-Προσθέστε το ελαιόλαδο και τρίψτε τις μπριζόλες σας 
  να απλωθούν παντού τα υλικά.
-Βάλτε τις στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να τις ψήσετε.
-Θα γίνουν ακόμα πιο νόστιμες αν τις μαρινάρετε 
  από την προηγούμενη μέρα.

             

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ ΦΕΤΑΣ


1 φλυτζανι γάλα
300 γρ φέτα 
100 γρ στραγγιστό γιαούρτι
χυμό από ένα λεμόνι
αλάτι αν χρειάζεται  , άσπρο πιπέρι , ρίγανη η δυόσμο 

-Ζεστάνετε το γάλα .

-Ρίξτε μέσα την φέτα και τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε 
μέχρι να λιώσει και να αρχίσεινα πήζει η σάλτσα .
-Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε σε σιγανή φωτιά για 4 λεπτά.
-Προσθέστε το πιπέρι, το αλάτι αν χρειάζεται 
  και την ρίγανη η τον δυόσμο.

                                                         
Αφήστε την να κρυώσει λίγο και 
χρησιμοποιήστε την σε λαχανικά,
τηγανητές πατάτεςκαι όλων των ειδών τα κρεατικά.

                                             

-Ψήστε τις μπριζόλες σας σε ψησταριά (αν το επιτρέπει ο καιρός ) 
η σε αντικολλητικό τηγάνι.
***Χωρίς άλλη λιπαρή ουσία εκτός από το λάδι  της μαρινάδας 
που θα ρίξετε μέσα στο τηγάνι.

*Μαριάνα Κοταδήμα

πηγή :koykoycook 

                                  ... καλή σας όρεξη !!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου