Σελίδες

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Σουσαμόπιτα στριφτή


recipe image


Για το φύλλο:
  • 1/2 κιλό αλεύρι,
  • 2 κουταλιές λάδι,
  • ελάχιστο αλάτι,
  • 1 ποτήρι νερό.
Για την γέμιση:
  • 2 χούφτες σουσάμι,
  • 50 γραμμάρια καρύδια κοπανισμένα ,
  • 50 γραμμάρια αμύγδαλα κοπανισμένα,
  • λίγο γαρύφαλο σκόνη ,
  • λίγη κανέλα σκόνη ,
  • μια γεμάτη χούφτα ζάχαρη.
Για το σιρόπι:
  • 3 ποτήρια νερό,
  • 2 ποτήρια ζάχαρη,
  • 2 κουταλιές μέλι,
  • ένα ξυλάκι κανέλα,
  • 4-5 γαρύφαλλα,
  • χυμό μισού λεμονιού.
  • Λάδι για το άλλειμα των φύλλων.
Οδηγίες
  1. Ζυμώνουμε τα υλικά για το φύλλο και ανοίγουμε 4 φύλλα όσο μπορούμε πιο λεπτά.Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και τα χωρίζουμε στα 4,αφού 4 είναι τα φύλλα.
  2. Αλείφουμε με λάδι το φύλλο σκορπάμε επάνω την γέμιση,και το τυλίγουμε ρολό.Στριφογυρίζουμε το φύλλο και το βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι.
  3. Το ίδιο κάνουμε και στα άλλα φύλλα,και τα αραδιάζουμε κυκλικά στο ταψάκι μας.
  4. Αλείφουμε με λάδι καλά όλο το γλυκό.Πασπαλίζουμε με σουσάμι.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου μισή ώρα,προσέχοντας να μην το ξεροψήσουμε.
  5. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα υλικά του σιροπιού εκτός το μέλι 5 λεπτά. Μόλις το κατεβάσουμε το σιρόπι από την φωτιά προσθέτουμε και το μέλι.
  6. Σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό μας αμέσως κουταλιά-κουταλιά να σιροπιαστεί παντού καλά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ταψάκι είναι  με 28 πόντων διάμετρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου