- 430. αλεύρι για όλες τις χρήσεις , και λίγο για το αλεύρωμα
- 5 γρ . ξερή μαγιά
- 10 γρ . αλάτι
- 345 γρ . νερό
Οδηγίες
- Αναμειγνύετε τα στεγνά υλικά .
- Προσθέτετε το νερό και ανακατεύετε μονο να ενωθουν τα υλικα
- Τη σκεπάζετε με μια μεμβρανη 12 ωρες η ολη την νυχτα
- Την αλλη μερα ριχνουμε αλευρι στο παγκο μας και ριχνουμε την ζυμη . Ριχνουμε λιγο αρευρι επανω στην ζυμη και το διπλωνουμε οπως διπλωνουμε ενα πακετο
- Τη σκεπάζουμε με μια πετσετα και την αφήνετε να σταθεί 15 ' .
- Μετα την βαζουμε σε μια καλα αλευρωμενη πετσετα και την μεταφερουμε σε μια λεκανη ή πινακωτη
- Αφηνουμε για 2 ωρες να φουσκωσει
- Βαζουμε τον φουρνο με ενα πηλινο η πυρεξ σκεπασμενο με το καπακι του στους 250 με 260 βαθμους να ζεσταθει
- Οταν ζεσταθει καλα βαζουμε την ζύμη μας μεσα και την σκεπαζουμε παλι με το καπακι
- Ψηνουμε στους 230 βαθμους για 30 λεπτα
- Μετα βγαζουμε το καπακι και ψηνουμε για αλλα 20 λεπτα
- Αφήστε το ψωμί να κρυώσει τελείως πάνω σε σχάρα .
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θελετε βαζετε απο πανω σουσαμι η παπαρουνοσπορο .
Εδώ μια παραλλαγή:
500 γρ αλευρι για τσουρεκια
1 γραμμαριο φρεσκα μαγια,
12 γρ αλατι
1 κ σ μελι
και 330 μλ ανθρακουχο νερο θερμοκρασιας δωματιου!
Ανακατεψα την μαγια με το μελι το εριξα στο αλευρι και εκανα οπως γραφει η συνταγη!το αφησα ολη την νυχτα αλλα 18 ωρες και οχι 12 οπως γραφω στη συνταγη
http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/to-psomi-ths-tempelas.html
Εδώ μια παραλλαγή:
500 γρ αλευρι για τσουρεκια
1 γραμμαριο φρεσκα μαγια,
12 γρ αλατι
1 κ σ μελι
και 330 μλ ανθρακουχο νερο θερμοκρασιας δωματιου!
Ανακατεψα την μαγια με το μελι το εριξα στο αλευρι και εκανα οπως γραφει η συνταγη!το αφησα ολη την νυχτα αλλα 18 ωρες και οχι 12 οπως γραφω στη συνταγη
http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/to-psomi-ths-tempelas.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου