Σελίδες

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Το Ψωμί της τεμπέλας...γίνεται πάρα πολύ αφράτο !


recipe image




  • 430. αλεύρι για όλες τις χρήσεις , και λίγο για το αλεύρωμα
  • 5 γρ . ξερή μαγιά
  • 10 γρ . αλάτι
  • 345 γρ . νερό
Οδηγίες


  1. Αναμειγνύετε τα στεγνά υλικά .
  2. Προσθέτετε το νερό και ανακατεύετε μονο να ενωθουν τα υλικα
  3. Τη σκεπάζετε με μια μεμβρανη 12 ωρες η ολη την νυχτα
  4. Την αλλη μερα ριχνουμε αλευρι στο παγκο μας και ριχνουμε την ζυμη . Ριχνουμε λιγο αρευρι επανω στην ζυμη και το διπλωνουμε οπως διπλωνουμε ενα πακετο
  5. Τη σκεπάζουμε με μια πετσετα και την αφήνετε να σταθεί 15 ' .
  6. Μετα την βαζουμε σε μια καλα αλευρωμενη πετσετα και την μεταφερουμε σε μια λεκανη ή πινακωτη
  7. Αφηνουμε για 2 ωρες να φουσκωσει
  8. Βαζουμε τον φουρνο με ενα πηλινο η πυρεξ σκεπασμενο με το καπακι του στους 250 με 260 βαθμους να ζεσταθει
  9. Οταν ζεσταθει καλα βαζουμε την ζύμη μας μεσα και την σκεπαζουμε παλι με το καπακι
  10. Ψηνουμε στους 230 βαθμους για 30 λεπτα
  11. Μετα βγαζουμε το καπακι και ψηνουμε για αλλα 20 λεπτα
  12. Αφήστε το ψωμί να κρυώσει τελείως πάνω σε σχάρα .
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θελετε βαζετε απο πανω σουσαμι η παπαρουνοσπορο .
Εδώ μια παραλλαγή:

 500 γρ αλευρι για τσουρεκια
1 γραμμαριο φρεσκα μαγια,
12 γρ αλατι
1 κ σ μελι
και 330 μλ ανθρακουχο νερο θερμοκρασιας δωματιου!
Ανακατεψα την μαγια με το μελι το εριξα στο αλευρι και εκανα οπως γραφει η συνταγη!το αφησα ολη την νυχτα αλλα 18 ωρες και οχι 12 οπως γραφω στη συνταγη





http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/to-psomi-ths-tempelas.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου