Σελίδες

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Μπισκότα λαμπερά



  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1/2 κούπα ζάχαρη καστανή
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο (προαιρετικό)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 αυγό
  • ¾ κούπας μέλι
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. σόδα
  • ¼  κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ,γλ. κακαο και
  • 2 συσκευασίες καραμέλες φρούτων κανονικες
           Οδηγίες


                                                       
  1. Στο μπολ του μίξερ  χτυπάμε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψουν. (Αν δείτε πως η καστανή ζάχαρη δεν έχει λιώσει καλά μην ανησυχήσετε, όταν μπουν και τα υγρά υλικά στο τέλος, θα έχουν όλα ομογενοποιηθεί). Προσθέτουμε την κανέλα και το αλάτι. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αυγό και το μέλι.
  2. Σε άλλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν και  προσθέτουμε κι αυτό το μίγμα σε δόσεις στο μίξερ. Σε αυτό το σημείο χρησιμοποιούμε το γάντζο (το εξάρτημα του μίξερ) για να αναμίξει και να ενοποιήσει καλά τη ζύμη.
  3.  Αφου κάνουμε τη  ζυμη,  τη βαζουμε στο ψυγειο  για 1 ώρα.    Ανοίγουμε τη ζύμη πάχους περίπου 5 mm, κόψτε αστέρια η οτι αλλο σχεδο σας αρεσει (κανονικό σχήμα αστεριού).
  4.  Στη συνέχεια κανουμε μια τρυπα στο κέντρο του άστρου με το εργαλειο που εχουμε για να καθαριζουμε τα κουκουτσια απο τα μηλα,  περναμε και μια κλωστη αμεσως για να μπορεσουμε μετα να τα κρεμασουμε.
  5.  Βαζουμε μια λαδοκολα στη λαμαρινα της κουζινας και τοποθετουμε τα μπισκοτατα μας και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο γα 5 λεπτά στους 180 ° C
  6. Στη συνέχεια, βγαζουμε τη λαμαρινα απο το φουρνο και βαλτε μια καραμελα μεσα στην τρυπα, (που πρέπει πάντα να ταιριάζει στην τρύπα, για να μην βγει  στο ψήσιμο και χυθεί απο εξω ), γιαυτο βαζουμε παλι στο φούρνο και ψήνουμε παλι για 5 λεπτα έως ότου η καραμέλα λιώσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου