www.koykoycook.gr
4-5 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2 αυγά
Λίγη κρέμα Γάλακτος
1,1/2 φλυτζανι τριμένο τυρί πεκορίνο
άσπρο πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ-ΔΙΠΛΗ ΔΟΣΗ
300 γρ βούτυρο μαλακό500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
(μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω)
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 αυγά
80 γρ νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ με το εξάρτημα που ζυμώνει(εκτός από τα αυγά).
Ρίχνουμε τα αυγά και το νερό και συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και ελαστική
(μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι).Την χωρίζουμε στα δυο.
Το ένα μπαλάκι για την τάρτα και το άλλο στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.
Βουτυρώνουμε ταψί η σκεύος για τάρτα.Ανοίγουμε φύλλο.Το μεταφέρουμε στο σκεύος μας.
Την στρώνουμε και την τρυπάμε ..
Την βάζω λίγο σε προθερμασμένο φούρνο(15 λεπτά).
Βάλετε την ζύμη σας πιο ψηλά στα τοιχώματα γύρω γύρω
γιατί είναι ελαστική και θα μαζέψει.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες.Τα τηγανίζουμε.
Τα βάζουμε σε χαρτί να αφήσουν τα λάδια τους.
Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος.
Στρώνουμε τα κολοκυθάκια στην τάρτα .
Προσθέτουμε το τυρί στο μείγμα των αυγών.
Περιχύνουμε τα κολοκυθάκια.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει στους 200 C.
Καλή όρεξη!!!
από:koykoycooc
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου