Σελίδες

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΠΚΕΙΚΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ





2 φλυτζάνια ζάχαρη
1,3/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλυτζανιού σκόνη κακάο
1,1/2 κουταλάκι γλυκού μπαίκιν πάουντερ
1,1/2 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι αλάτι
2 αυγά
1 φλυτζάνι πλήρες γάλα
1/2 φλυτζανιού σπορέλαιο
2 βανιλέτες
1 φλυτζάνι ζεστό νερό

Βάλτε τις ειδικές χάρτινες θήκες στο σκεύος για κάπκεικ.
Ανάψτε τον φούρνο στους 200C.

Βάλτε σε ένα μεγάλο μπώλ την ζάχαρη,το αλεύρι,το κακάο,το μπαίκιν πάουντερ,
την σόδα, και το αλάτι.
Ανακατέψτε το μείγμα και <σπάστε> τυχόν σβόλους(συνήθως από το κακάο).
Ρίξτε τα αυγά χτυπημένα ελαφρά,το γάλα,το σπορέλαιο,τις βανιλέτες και το ζεστό νερό..
Ανακατέψτε καλά με σύρμα..Το μείγμα είναι νερουλό ..Μην φοβάστε !!
Ετσι πρέπει να είναι..

Γεμίστε τις θήκες στα 2/3 όχι παραπάνω..
 Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θήκες Σάνιτας μιας χρήσης.
Μην ξεχάσετε να βάλετε και σε αυτές άσπρες θήκες.

Ψήστε στον φούρνο για 18-22 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν..

Αφήστε τα να κρυώσουν καλά..Βγάλτε τις άσπρες θήκες αν θέλετε..
Λιώστε κουβερτούρα με λίγο γάλα..
Αφήστε την να κρυώσει..

Βουτήξτε το πάνω μέρος των κάπκεικς στην σοκολάτα.
Ρίξτε από πάνω χρωματιστές πέρλες.

Η πασπαλίστε με ινδοκάρυδο και τρούφα!
Όπως και να τα διακοσμήσετε θα καταβροχθιστούν πάραυτα!!

Σας το υπόσχομαι!!
Καλή σας όρεξη!!



 από :
koykoycook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου