Σελίδες

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Καλαθάκι παρμεζάνας....ένα καλαθάκι τυριού μούρλια!



                          Υλικά
2 κούπες τυρί παρμεζάνα τριμμένη ή και άλλο σκληρό κίτρινο τυρί 
   (για ένα μεγάλο τηγάνι )
1 μπώλ μεταλλικό ή γυάλινο για τη φόρμα


                        Οδηγίες
                                

  1. Βάζουμε σε ένα τηγάνι την παρμεζάνα τριμμένη, το απλώνουμε και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδοκοκκινίσει από την μια πλευρά. 
  2. *Δεν ανακατεύουμε.
  3. Ανασηκώνουμε την μια άκρη και ελέγχουμε. Γίνεται σαν μια τηγανίτα.
  4. Αμέσως το βγάζουμε από το τηγάνι και το φορμάρουμε με τα χέρια μας πάνω στο μπολ γυάλινο ή μεταλλικό, οπότε σε λίγα λεπτά έχει πάρει το σχήμα που θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου