Γιά τό κέϊκ
- 1φλιτζανι σπορελαιο
- 1φλιτζανι ζαχαρη
- 1 ποτηρι 300 ml φρεσκο χυμο πορτοκαλι
- 3 αυγα
- 2 βανιλιες
- 500 γραμμαρια αλευρι που φουσκωνει μονο του
- 2 μετρια πορτοκαλια λεπτοφλουδα οικολογικα
- 100 γραμμαρια ψηφιδες σοκολατας.
- 1 κ.γλ.μπεκιν παουντερ
Γιά τό σιρόπι
- 3 κ.σ. μαργαρινη
- 3 κ.σ. ζαχαρη
- 1 ποτηρι χυμος πορτοκαλι.
Οδηγίες
- Πλενουμε πολύ καλα τα πορτοκαλια και τα κοβουμε στα 4,τα ψιλοκοβουμε στο μουλτι, χωρις να τα λιωσουμε.
- Τοποθετουμε στο μιξερ το σπορελαιο με τη ζαχαρη και τα χτυπαμε δυνατα για 3 λεπτα,στη συνεχεια ριχνουμε ένα ένα τα αυγα.
- Κοσκινιζουμε το αλευρι προσθετουμε το μπεκιν,και το ριχνουμε εναλλαξ με τον χυμο πορτοκαλιου στο μιξερ.Τελος προσθετουμε τα ψιλοκομμενα πορτοκαλια και τις ψηφιδες σοκολατας, ανακατευουμε ελαφρα.
- Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε 26αρα φ ορμα , αδειαζουμε το κεικ και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους πανω –κατω αντιστασεις για περιπου 1 ωρα,στην τελευταια σχαρα.
- Για το σιροπι ,λιωνουμε την μαργαρινη με την ζαχαρη σε κατσαρολακι και προσθετουμε τον χυμο,βραζουμε 5 λεπτα.
- Αφου κρυωσει το κεικ περιχυνουμε με το ζεστο σιροπι.
... τρυπήστε τό κέϊκ σέ διάφορα σημεία *αφού ψηθεί καί μετά ρίξτε τό σιρόπι,
έτσι θά ποτίσει καί θά πάει παντού !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου