Σελίδες

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΥΓΡΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ,ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΓΛΑΣΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


www.koykoycook.gr


 

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ


12 κουταλιές σούπας κακάο
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
125 γρ μαργαρίνη
4 αυγά
1 κουταλάκι αλάτι
2 βανιλέτες
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κουταλάκι γλυκού μπαίκιν πάουντερ
2 φλυτζάνια,όχι γεμάτα,από 3/4 του φλυτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζάνι τσαγιού φουντούκια

                                                                            
Κόψτε τα φουντούκια στο μούλτι.

Βάλτε το βούτυρο να λιώσει χωρίς να κάψει.

Βάλτε σε ένα μπώλ το αλεύρι,την ζάχαρη,το αλάτι,το μπαίκιν πάουντερ και τις
βανιλέτες.

Βάλτε το κακάο σε ένα μπώλ ξεχωριστά.
                                                                                      
Βάλτε στο μίξερ το λιωμένο βούτυρο… 
Προσθέστε και το κονιάκ ..
                                  
Ρίξτε το κακάο και αρχίστε το χτύπημα..Μετά ρίξτε τα αυγά.

Και προσθέστε τα υπόλοιπα στέρεα υλικά κουταλιά κουταλιά..
Ρίξτε και τα φουντούκια και ανακατέψτε με μια σπάτουλα.



                                                                    

                                                   

                   
Βουτυρώστε ένα σκεύος τάρτας (διαμέτρου 28cm) και αντί να αλευρώσετε
πασπαλίστε με σκόνη κακάο για να  μην έχετε ασπρίλες στο γλυκό σας.

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ

                                        

2 φλυτζάνια τσαγιού γεμάτα ψημένα 
και ξεφλουδισμένα κάστανα
4 φλυτζάνια νερό
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 βανιλέτα
                                                                                    
Αφού τα ψήσετε και τα ξεφλουδίσετε κάντε ένα σιρόπι με τα παραπάνω υλικά και
βάλτε τα να βράσουν σε σιγανή φωτιά γύρω στα 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίστε τα και βάλτε τα απαλά πάνω στο μείγμα.
                                                                   

Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 180C για 15-18 λεπτά.
                                                        

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαρόν γλασέ έτοιμα από ζαχαροπλαστείο.
Επίσης υπάρχουν σε βάζα (με σιρόπι) στα μεγάλα σουπερμάρκετ.
Αφήστε το να κρυώσει καλά. Αναποδογυρίστε σε πιατέλα και
μετά ξανά για να βγάλετε το γλυκό από την φόρμα της τάρτας.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
                                                            
200 γρ σοκολάτας γάλακτος
4 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ.
Βάλτε τα 2 υλικά σε μπαίν μαρί και λιώστε τα.
                                              
Βάλτε το γλάσσο σε κορνέ μιας χρήσης.
                    
Κόψτε πολύ λίγο την άκρη του και στολίστε το γλυκό σας.
                                                          
Όσο πιο μικρή είναι η τρύπα τόσο πιο λεπτό θα βγαίνει το γλάσσο.
                          




 πηγή : Koykoycook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου