Σελίδες

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

... ένα κέικ που δεν θυμίζει νηστίσιμο.


recipe image

  • 1 φλ. αραβοσιτέλαιο,
  •     1 ½ φλ. ζάχαρη,
  •     3 ½ φλ. φαρίνα,
  •     1 ½ φλ. πορτοκολάδα με ανθρακικό,
  •     ξύσμα από ένα λεμόνι ή πορτοκάλι,
  •     ½ φλ. καρύδια ψιλοκομμένα,
  •     ½ φλ. σταφίδες ξανθές,
  •     1/2 φλ. κονιάκ για τις σταφίδες.
    Γλάσο:
  •     3 κ.σ. χυμός λεμονιού,
  •     3 κούπες άχνη,
  •     1 βανίλια και χρώμα ζαχαροπλαστικής, προαιρετικά.
Οδηγίες
  1.     Βάζουμε τις σταφίδες για 30' στο κονιάκ.  Χτυπάμε το αραβοσιτέλαιο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το ξύσμα και εναλλάξ πορτοκαλάδα και φαρίνα.  Τέλος ρίχνουμε τα καρύδια με τις σταφίδες ανακατεύοντας με σπάτουλα.
  2.  Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 β.για 50' με 1 ώρα.
  3. Χτυπάμε την άχνη με τον χυμό και τη βανίλια καλά φτιάχνοντας ένα πηχτό γλάσο,το χρωματίζουμε και καλύπτουμε το κέικ μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου