Σελίδες

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια διαφορετικά


recipe image


  •     1/2 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ.
  •     Γέμιση για τα σπιτάκια:
  •     1/2 πακέτο πτι-μπερ,
  •     80 γρ. βιτάμ,
  •     100 γρ. άχνη,
  •     30 γρ. κακάο,
  •     κονιάκ ή λικέρ,
  •     120 ml.γάλα.
       Διακόσμηση:
  •     Σαντιγί και πολύχρωμη τρούφα ή διάφορες καραμελίτσες.
  •     1 φόρμα μακρόστενη,
  •     λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.
     Οδηγίες
  1. Ντύνουμε τη φόρμα μας με λαδόκολλα.
  2. Φτιάχνουμε τη γέμιση χοντροκοκόβοντας με τα χέρια μας τα μπισκότα, βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά,ανακατεύουμε να λιώσουν βούτυρο και ζάχαρη χωρίς να βράσουν όμως.    Προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ, ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
  3. Ξεκινάμε με τη βάση βάζοντας τα μπισκότα λοξά το ένα απέναντι από το άλλο,όπως βλέπετε στη φωτό.    Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω από τα μπισκότα προσεχτικά μην μετακινηθούν τα μπισκότα-βάση, στρώνουμε με σπάτουλα.    Απάνω βάζουμε πάλι μπισκότα να καλύψουμε αυτή τη φορά τη γέμιση.
  4. Γυρίζουμε τη λαδόκολλα και τυλίγουμε τα μπισκότα καλά. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν, περίπου 3 ώρες ή στην κατάψυξη για 1 ώρα να σταθεροποιηθούν καλά  τα σπιτάκια.    Αφαιρούμε από την λαδόκολλα και κόβουμε με μαχαιράκι ένα ένα τα σπιτάκια.
  5. Χτυπάμε μισό κουτάκι μόρφατ με λίγη άχνη σε σαντιγί και διακοσμούμε τα σπιτάκια, πασπαλίζουμε με τρούφα, καρύδα ή καραμελίτσες.    Τα διατηρούμε στο ψυγείο.
                                 
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα σπιτάκια αυτά δεν χρειάζονται τίποτα για να κολλήσουν μεταξύ τους,
αρκεί η γέμιση και ο τρόπος που φτιάχνονται και να παγώσουν καλά φυσικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου