Σελίδες

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Φιλετάκια χοιρινά με ροκφόρ και κρέμα


recipe image

  • 2 ψαρονέφρια σε φέτες
  • Λίγο λάδι
  • 1 κρεμμυδάκι ψιλ/νο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 λιαστές ντομάτες σε κομματάκια
  • Λίγο βασιλικό
  • Μερικά μανιτάρια σε φέτες
  • 1 κ.γλ. αλεύρι
  • Μισή κούπα κόκκινο κρασί
  • 1/2 κούπας νερό ή ζωμό
  • 1 μικρή συσκευασία ροκφόρ ή 100 γρ.
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλ/νο
  • Λίγη κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι πιπέρι
Οδηγίες
                                     
  1. Πλαταίνω τα φιλετάκια μου με το χέρι και βάζω πιπέρι. Αν βάλετε ζωμό, καλύτερα να μην βάλετε αλάτι καθόλου.
  2. Σοτάρω τα φιλετάκια στο λάδι για λίγο.
  3. Προσθέτω κρεμμύδι, σκόρδο και ανακατεύω.
  4. Βάζω τα μανιτάρια, τις λιαστές, ραντίζω με το αλεύρι και σβήνω με το κρασί.
  5. Στη συνέχεια ρίχνω νερό ή ζωμό και αφήνω να πάρει μια βράση.
  6. Τέλος ρίχνω μέσα το ροκφόρ, την κρέμα, το μαϊντανό και βασιλικό. Βράζω σε χαμηλή φωτιά 5 λεπτά το μείγμα και κατεβάζω από τη φωτιά.
  7. Σερβίρω με πουρέ ή με πατάτες με δεντρολίβανο.
Λίγα μυστικά ακόμα
 Καλύτερα να μπει λευκό κρασί.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου