Σελίδες

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Αιγυπτιακό Ρύζι Άχμαρ (Ruzz ahmar)


...  το ρύζι Άχμαρ έχει πάρει την ονομασία του από το χρώμα του πιάτου (κόκκινο). Τα υλικά δένουν άψογα μεταξύ τους, η προσθήκη ντομάτας δίνει έντονο χρώμα και το κύμινο αρωματίζει
το ρύζι δίνοντας ανατολίτικο χαρακτήρα στο πιάτο. 
Στην Αίγυπτο συνηθίζουν να το σερβίρουν ως συνοδευτικό ψαρικών.

Υλικά
1 Φλ. Ρύζι
1,5 φλ. Νερό
1 Κ. σούπας λάδι
1 μεγάλη ντομάτα αποφλοιωμένη
1 κρεμμύδι
1 κ. σούπας Πάπρικα
1 κ. γλυκού Κύμινο

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τη ντομάτα και το κρεμμύδι. 
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι 
με το ρύζι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, 
προσθέτουμε τη ντομάτα και λίγο αλάτι, 
ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά. 
Προσθέτουμε σταδιακά το νερό, 
τέλος προσθέτουμε τη πάπρικα και το κύμινο. 
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε για 10- 15 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου