Σελίδες

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Τα Παιδιά του Χρόνου ----> Μια σειρά βιβλίων μυστηρίου και φαντασίας για παιδιά από 11 ετών...

         


Πρωταγωνιστές της ιστορίας μας είναι ένα νεαρό αγόρι,
ο Κρις Πινόκιο, η φίλη του Νοεμί Αστράκη και τώρα τελευταία προστέθηκε στην παρέα τους
ένα άλλο αγόρι, ο Άλμπερτ. Κι οι τρεις τους ζουν σ’ ένα προάστιο μιας μεγάλης πόλης, σε μια γειτονιά που οι ίδιοι ονομάζουν κόλαση αφού για έναν ανεξήγητο λόγο όλα τα ονόματα των οδών που την οριοθετούν παραπέμπουν σε αταξίες και κυρίως τιμωρίες παιδιών.
Κι οι τρεις τους πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο, τα Εκπαιδευτήρια «Παίδευσις» που ειδικεύεται στη διδασκαλία και εκμάθηση ξένων γλωσσών. 
Εδώ γίνονται δεκτά μόνο όσα παιδιά γνωρίζουν δύο ή τρεις ξένες γλώσσες και θέλουν να μάθουν περισσότερες, αν κι ο Κρις έχει σοβαρές αμφιβολίες προς αυτό, αφού γνωρίζει πολλά παιδιά που ξέρουν μόνο λίγα αγγλικά κι αυτά ψιλοχάλια. 
Το ίδιο περίεργα είναι και τα πράγματα με μερικούς από τους καθηγητές αυτού του σχολείου, οι οποίοι καμία φορά δεν είναι αυτό που δείχνουν.

- Στο πρώτο βιβλίο της σειράς υπάρχουν δυο σχεδιαγράμματα που μπορούν να σε κατατοπίσουν για τη γειτονιά και το σχολείο του Κρις, αλλά εδώ δυστυχώς δεν μπόρεσαν να μπουν.
Ο Κρις είναι λίγο χοντρούλης, ιδρώνει πολύ, φοράει γυαλιά, αγαπάει την περιπέτεια και μισεί την αδικία. Κάποιες στιγμές φαντάζεται ότι είναι ένας μυστικός πράκτορας κι άλλες μαλώνει με τον εαυτό του επειδή τρώει πάρα πολύ. Δε θέλει να τρώει τόσο πολύ, αλλά οι συνθήκες τον αναγκάζουν αφού τον πιέζει ο μπαμπάς του, ερασιτέχνης σεφ με καταστρεπτικά αποτελέσματα, όπως κι ο διευθυντής του σχολείου, (άνθρωπος με μέγεθος θαλάσσιου ελέφαντα).
Η Νοεμί είναι ένα όμορφο δυναμικό κορίτσι με υπέροχα μαλλιά, άφθονο κουράγιο και τόλμη. Αν ταιριάζουν σε κάτι με τον Κρις είναι που δεν ανέχεται επίσης την αδικία (άγνωστο όμως αν το έχουν διασταυρώσει ή συνειδητοποιήσει πόσο πολύ ταιριάζουν σ’ αυτό).
Τέλος, ο Άλμπερτ είναι ένα μικροκαμωμένο αγόρι καθηλωμένο σε αναπηρική καρέκλα. 

Είναι ο πιο «μυστήριος» της παρέας, κι είναι μια «περίπτωση» που επιδέχεται ακόμα πολύ μελέτη. Πάντως στο πρώτο βιβλίο τα γεγονότα –και όχι τα φαινόμενα- έδειξαν ότι διαθέτει κάποιες ανεξήγητες δυνάμεις.
Νομίζω ότι αυτά φτάνουν για να πάρεις μια ιδέα μικρέ μου αναγνώστη για το ποιους θα συναντήσεις στις επόμενες σελίδες. Επιγραμματικά σου αναφέρω και το μικρό τρίχρονο αδερφό της Νοεμί, τον Ματ, ένα μικρό βελζεβούλη – πειρατή – πολεμιστή και φυσικά τους γονείς ή τους κηδεμόνες των μικρών μας φίλων με την κυρία Αφροδίτη Πετιμέζη, τη μητέρα του Κρις να διεκδικεί μια θέση στα όσκαρ πιο φωνακλούς μαμάς!
 

Όσο για την ιστορία, ή την «υπόθεση» στην οποία οι φίλοι μας είναι μπλεγμένοι, αυτή ξεκίνησε όταν ο Κρις παρατήρησε την εμφάνιση τριών παράξενων αντρών τους οποίους ονόμασε 
«Άντρες της βροχής». 
Αυτοί, επέβαιναν σ’ ένα παλιό και ασυνήθιστο αυτοκίνητο, ενώ στην αρχή ήταν τρεις στη συνέχεια τριπλασιάστηκαν! Δηλαδή εμφανίστηκαν άλλοι έξι με άλλα δύο αυτοκίνητα. 
Σύνολο περίεργων αντρών: εννιά, με τρία αυτοκίνητα. 
Όλα αυτά δε θα επηρέαζαν τόσο τη ζωή του Κρις αν ένα βράδυ δεν προσπαθούσαν να τον...

 *πηγή : 


---------------->
ηλεκτρονική ζωγραφιά για τα Παιδιά του Χρόνου, του Μότσαρτ, 
μέλους της ασημένιας 32αδας παιδιών - συνεργατών του συγγραφέα Τζίμι Ρέιν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου