Σελίδες

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Μια συνταγή για μακαρονάδα στο χαρτί γρήγορη, εύκολη και πολύ νόστιμη με μεσογειακή πινελιά!


  • 1 πακέτο πένες  βρασμένες αλντέντε ή άλλο μακαρόνι
  • 1 κούπα κίτρινο τυρί σε κύβους
  • ½  κούπα λιαστές ντομάτες
  • 1 κούπα Ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
  • ½  ματσάκι μαϊντανό  ψιλ/νο
  • 1 πράσινη Πιπεριά σε κύβους
  • 2 σακουλάκια Μοτσαρέλα μπουφάλα (στο σακουλάκι με νερό) σε κύβους
  • Βασιλικό φρέσκο ή ξερό
  • Μανιτάρια κονσέρβας (προαιρ.)
  • 1 κ.σ. βούτυρο ή λάδι
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος (λάιτ καλύτερα)
  • 2 λαδόκολλες
Οδηγίες
                                
  1. Σε γάστρα στρώνουμε μια διπλή λαδόκολλα, έτσι ώστε να μπορούμε να την διπλώσουμε όταν βάλουμε μέσα το περιεχόμενο.
  2. Μέσα στη γάστρα βάζουμε τα μακαρόνια που έχουμε σουρώσει , χωρίς λάδωμα. Προσθέτουμε τα κίτρινα τυριά, τις λιαστές, τις ελιές, το μαϊντανό, βασιλικό, μανιτάρια, πιπεριά και πάνω βάζουμε σε κύβους τη μοσταρέλα.
  3. Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τέλος  σε κυβάκια το βούτυρο.
  4. Κλείνουμε τη λαδόκολλα, σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στο φούρνο 180ο για 1 ώρα.
  5. Μεταφέρουμε στο τραπέζι τη γάστρα μας, ξεσκεπάζουμε τη λαδόκολλα και σερβίρουμε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου