Σελίδες

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Είναι ένα ορεκτικό για μεζέ αλλά και ωραίο συνοδευτικό!--->Πατάτες τουρσί


recipe image


  • 1 κιλο Πατάτες πολύ μικρες, περίπου 4 - 5 cm σε διάμετρο,
  •     500 ml Ελαιόλαδο
  •     1 φλιτζάνι Λάδι (ηλιέλαιο - σόγια ή άλλο λάδι)
  •     ½ φλιτζάνι Ξύδι (μηλόξυδο) η οτι αλλο εχουμε
  •     1 μεγάλο Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •     1 Πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μεγάλους κύβους (χωρίς σπόρους)
  •     5 σκορλιδες Κομενες σε ροδελες
  •     1 Δάφνη
  •     1 κουταλιά της σούπας Αλάτι και πιπέρι
  •     1 κουταλιά της σούπας Βοτανα, θυμαρι, δεντρολιβανο, μαιδανο
  •     5 ελιές πράσινες χωρις κουκούτσι κομμένες σε ροδελες
  •     1 κουταλάκι του γλυκού Ρίγανη
Οδηγίες
  1. Πλενουμε τις πατάτες κάτω από τρεχούμενο νερό με μια βούρτσα για να καθαρίσουν καλα
  2. και τις βαζουμε να βρασουν με την φλουδα τους σε αλατισμένο νερό.
  3. Αφήνουμε να κρυωσουν και με μια λεπτή οδοντογλυφίδα τις τρυπαμε, γύρο γύρο παντού ετσι για να παει μεσα η μαριναδα
  4. Βαζουμε τις πατατες σε ενα βαζο  και ριχνουμε απο πανω ολα τα υλικα, ΄ώστε οι πατάτες
  5. να καλύπτονται με το λαδι
  6.  Πριν τις σερβιρουμε πρεπει να ειναι τουλάχιστον δύο μέρες στο ψυγείο.
  7. Στην αρχή της κάθε ημέρας τις ανακατευμε λιγο η κουναμε το βαζο να ανακατωθουν τα υλικα,  1 έως 2 φορές, έτσι ώστε το μπαχαρικό που είναι στο πάτωμα, έρχεται επίσης στην κορυφή της πατάτας!
  8. Ανακατέψτε πριν το σερβίρισμα, ειδικά με ένα καθαρό, στεγνο κουτάλι.    Μπορούμε να τις κρατήσουμε κΙ ενα μήνα στο ψυγείο
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβιρουμε για ορεκτικο η για μεζέ η σερβιρουμε κι σε ψητο κρέας που εχουμε ψήσει στα κάρβουνα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου