Σελίδες

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΕΥΠΑΛΙΝΕΙΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ


                                                                                              Φωτογραφία: ΤΟ ΕΥΠΑΛΙΝΕΙΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

Το Ευπαλίνειο όρυγμα αποτελεί ένα μηχανικό έργο αξεπέραστο στην ιστορία της μηχανικής τεχνολογίας και τεκμήριο του υψηλού επίπεδου τεχνογνωσίας των Ελλήνων μηχανικών και των ολοκληρωμένων γνώσεών τους στην εφαρμογή της Γεωμετρίας, της Τοπογραφίας, της Γεωδαισίας και της Οπτικής στην αρχαία Ελλάδα πολύ πριν από τον 6ο αιώνα π.Χ. Ο Μεγαρεύς μηχανικός Ευπαλίνος κατ...Δείτε περισσότερα

Έχουμε τη τιμή να κάνουμε ανάρτηση την εργασία του καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Τομέας Γεωδαισίας και Τοπογραφίας του Τμήματος Αγρ. Τοπ. Μηχ/κών) κ. Κώσταντίνου Τοκμακίδη σχετικά με το Ευπαλίνειο όρυγμα της Σάμου και τη τοπογραφική του αποτύπωση.

Πρόκειται για μία λεπτομερέστατη επιστημονική ανάλυση του αξιοθαύμαστου αυτού έργου από τον  Ευπαλίνο (για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας), μία σύγχρονη έρευνα η οποία  δημοσιέυτηκε για  το περιοδικό του συλλόγου Τοπογράφων Βόρειας Ελλάδας το 2010.

Ευχαριστούμε θερμά το καθηγητή για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα μας  να φιλοξενήσουμε  την εργασία αυτή  στο samosbook.
*Να σημειώσουμε ότι παρόμοια έρευνα παρουσιάστηκε από το κ. Τοκμακίδη και  στο επιστημονικό συνέδριο ''Η εξέλιξη των οργάνων, των μεθόδων και των συστημάτων μετρήσεων των επιστημών της αποτύπωσης στην Ελλάδα'', Θεσσαλονίκη 15-16 Απρίλιος 2000

*Ακολουθούν δύο αρχεία από τη μελέτη-έρευνα σε pdf μορφή
(περιμένετε λίγο να φορτώσει).





*πηγή ----------->  http://samosbook.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου