Σελίδες

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ο καλύτερος pastry chef της Δανίας είναι Έλληνας!


Το 2012 τιμήθηκε από τη Δανέζικη Ακαδημία Γαστρονομίας. Το 2011 έλαβε το βραβείο για το « Καλύτερο Γλυκό της Χρονιάς» και ανέλαβε τη μαγειρική ενότητα της πρωινής εκπομπής MorgenTV στο κανάλι ΤV2.

Και είναι 100% αυτοδημιούργητος!
Ο Νικόλαος Στράγκας σπούδασε ζαχαροπλαστική στις Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ρόδου και παρακολούθησε σεμινάρια ζαχαροπλαστικής στο εξωτερικό. Από το 2000 έως το 2003 εργάστηκε σε πολλά μεγάλα ξενοδοχεία σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και τη Δανία.

«Έτυχε να υπάρχει κενή θέση για ζαχαροπλάστη στο Hilton της Κοπεγχάγης, δέχτηκα και έτσι άρχισαν όλα…», δηλώνει.

Μέχρι το 2010 εργάστηκε στο βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin «Era Ora» της Κοπεγχάγης. Την ίδια χρονιά άνοιξε το «Nikolaos Strangas Cakeaway», το ζαχαροπλαστείο που φέρει την υπογραφή του, βάζοντας σε αυτό όλες του τις οικονομίες.

Στα επόμενα του σχέδια είναι η συγγραφή ενός βιβλίου με συνταγές ζαχαροπλαστικής, με στόχο να κυκλοφορήσει αρχικά στη Δανία και έπειτα «αν όλα πάνε καλά, και στην Ελλάδα».

Δηλώσεις του στον «Κόσμο του Επενδυτή»:

-Ποιο είναι το ιδανικό ζαχαροπλαστείο για σένα;
«Χωρίς δεύτερη σκέψη θα σου πω ότι είναι εκείνο που θα μπορεί να έχει τις δικές του πρώτες ύλες. Να έχω, δηλαδή, τη δική μου μικρή φάρμα και να μπορώ να παίρνω καθαρό φρέσκο γάλα, το δικό μου βούτυρο, τη δική μου κρέμα γάλακτος, τα δικά μου αυγά. Ακόμη και σοκολάτα από τα δικά μας κακαόδεντρα!»

- Οι Έλληνες πώς ψωνίζουν;
«Πρέπει ν’ αλλάξουμε τη νοοτροπία του φθηνού υλικού. Δε μας πειράζει να πληρώσουμε 4,5 και 5 ευρώ για έναν καπουτσίνο που γίνεται σ’ ένα λεπτό και δυσανασχετούμε όταν μια πάστα έχει τα ίδια χρήματα, η οποία – εκτός του κόστους των υλικών – χρειάζεται μέχρι και 4 ώρες για να την ετοιμάσεις».

http://www.strangas.dk/

Από: GoodNewsGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου