Σελίδες

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Γρήγορο φαγητό Σπανάκι με μπέικον στο ταψί



Υλικά

400 γρ. μανιτάρια άσπρα κομμένα σε φέτες

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
1 φραντζόλα μπαγιάτικο ψωμί, κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι τσαγ ελβετικό τυρί τριμμένο ή κεφαλογραβιέρα
350 γρ φέτες μπέικον, ψημένο και ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια τσαγ τυρί τσένταρ τριμμένο
300 γρ κατεψυγμένο σπανάκι ψιλοκομμένο ή φρέσκο ψιλοκομμένο 
και καλά στραγγισμένο
9 αυγά
3 φλιτζάνια τσαγ γάλα
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 κ.γλκ μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
~*~
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια,
τα κρεμμύδια για 3΄μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα λαδωμένο ταψί 33χ22 εκ τοποθετήστε την μισή ποσότητα από τους κύβους ψωμιού
και 1/2 φλιτζάνι τσαγ ελβετικό.
Απλώστε στρώση μπέικον, στρώση τυρί cheddar, στρώση μείγμα μανιταριών, στρώση σπανάκι
και το υπόλοιπο ελβετικό τυρί και τους κύβους ψωμιού.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα αυγά, το γάλα και τα καρυκεύματα.
Περιχύστε τα υλικά ώστε να πάει παντού ομοιόμορφα.
Καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Αφαιρέστε από το ψυγείο 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήστε στην προτελευταία σχάρα
για 45-55 λεπτά ή μέχρι ένα μαχαίρι που βάζετε κοντά στο κέντρο βγαίνει καθαρό.
(καλύψτε με λαδόκολλα, εάν πάρει έντονο χρώμα το φαγητό).
Βγάλτε και αφήστε το για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου