Σελίδες

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Απίθανα κρουασάν πλασμένα με φουντούκια και ζάχαρη!


recipe image



  • 200 γρ βούτυρο
  • 200 γρ τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
  • 300 γρ Αλεύρι
  • 50 γρ Ζάχαρη καφέ
  • 50 γρ Λευκή ζάχαρη
  • 50 γρ Φουντούκια, αλεσμένα




                         Οδηγίες :
                                      


  1. Ζυμώνουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και το αλεύρι σε μια ομαλή ζύμη. Την τυλιγουμε με μεμβρανη και τοποθετούμε τουλάχιστον για 2 ώρες ή μια νυχτα στο ψυγειο
  2. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη το καθένα ζυγίζει στα 170 γρ
  3. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα φουντούκια. Χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη το καθε μερος ζυγίζει στα 45 γρ
  4. Παίρνουμε τον πατο απο μια φορμα (περίπου 26 εκ. διάμετρο) πασπαλιζουμε με το ενα μερος ζαχαρης και ενα μερος ζυμης και ανοιγουμε ενα φύλο και το χωριζουμε στα 8 κομματια, τα τυλιγουμε απο το πιο φαρδυ μερος σε κρουσαν
  5. Βαζουμε τα κομμάτια σε μια λαμαρινα με λαδοχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμου,  για 25 λεπτα μέχρι να γινουν χρυσοξανθα
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Τα βαζουμε σε κουτι για μπισκοτακια και τα κραταμε 1 εβδομαδα!
  • Αν θελετε βαζετε πιο πολλη  ζαχαρη και φουντουκια μεσα


 από : mageirikesdiadromes.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου